Home » Buscamper modellen » Pössl nieuws 2025

Pössl nieuws 2025

Pössl nieuws 2025: De Pössl dagen in Dachwig (Duitsland), zijn voorbij, en wat hebben we veel moois gezien! In dit blog hebben we alle hoogtepunten voor u samengevat. Zo introduceerde Pössl het nieuwe model Roadstar X, samen met diverse innovaties in de Summit-Shine modellen. De Campster kreeg een aanzienlijke upgrade, en ook Fiat en Citroën presenteerden hun nieuwste vernieuwingen. We kregen als laatste een exclusief kijkje in de Pössl fabriek in Dachwig, waar een deel van de Summit-Shine modellen worden geproduceerd. Lees en kijk verder voor een volledig overzicht van alle Pössl ontwikkelingen en nieuwtjes in 2025.

Pössl nieuws 2025: nieuw model Roadstar X

Pössl nieuws 2025: alle ontwikkelingen bij Pössl, Fiat en Citroën op een rijtje.

Nieuw: Pössl Roadstar X

Pössl introduceert een nieuw model, de Roadstar X, een 4×4 buscamper gebouwd op het Mercedes Sprinter onderstel. Het meest opvallende kenmerk van dit model is de slide-out, waardoor het dwarsbed een indrukwekkende afmeting van 2,08 bij 1,45 meter bereikt! Wat de uitrusting betreft, heeft de Roadstar X alles wat het camperhart begeert: 190 PK vierwielaandrijving, een 10 inch MBUX-systeem, Truma Combi 6 D+E en nog veel meer. De Roadstar X is verkrijgbaar met een eenpersoonsstoel, als driezitter en optioneel met een extra zitplaats als vierzitter. Binnenkort komt er meer informatie over dit model, beschikbaar in 2025 en nu al te reserveren.

Nieuw in de Summit Shine modellen

De Summit Shine-lijn biedt diverse veranderingen, waarbij sommige exclusief zijn voor de Summit Shine 600 L en andere voor alle Summit-modellen gelden. De Summit Shine 600 L introduceert een nieuwe houtlook, die voorlopig alleen in dit model beschikbaar is.

Alle Summit Shine-modellen hebben een uitneembare ‘houten plank’ in de douche- en toiletruimte. Standaard zit er in de badkamer een raam in het dak, optioneel is een raam aan de zijkant. Daarnaast is er meer opbergruimte in de badkamer, inclusief een extra opbergvak achter de spiegel. In de Summit 600 is het nu mogelijk om een douche en toilet zonder zwenkwand te bestellen voor meer ruimte.

In samenwerking met Dometic is er een nieuw gasfornuis en een nieuwe wasbak ontwikkeld. De automatische piëzo-ontsteking zorgt ervoor dat het gasfornuis uitgaat zodra u de deksel sluit, mocht u vergeten het gas uit te zetten. De kraan, voorzien van stijlvolle zwarte accenten, is geïntegreerd in de wasbak.

Alle Summit-modellen met bedden in de lengterichting hebben links een groot opbergvak, dat zowel de zijkant als de bovenkant bereikbaar is. Nieuw is het opbergvak aan de rechterkant, dat eveneens van zowel de bovenkant als de zijkant toegankelijk is.

Een andere grote verandering is de gaskast aan de linkerkant achterin, geschikt voor twee grote gasflessen. De watertank zit nu aan de rechterkant.

Andere nieuwe functies in alle Summit-modellen zijn: draaibare wasbak, USB C aansluiting boven de tafel in plaats van onder de tafel en een mat grijze schruifdeur voor douche en toilet.

De vernieuwingen in de Campster 2025

De Campster heeft een nieuwe upgrade gekregen. Aan de buitenkant heeft de Campster een nieuwe neus en logo gekregen. Binnen in de Campster is de houtkleur grijzer, de vloer strakker afgewerkt en donkerder van kleur geworden. Daarnaast is er een nieuw bedieningspaneel voor elektronica en heeft het dashboard een nieuwe look gekregen voor een modernere uitstraling, zie video.

Fiat en Citroën

Ook Fiat en Citroën voeren een aantal wijzigingen door in 2025. Zo heeft Fiat een nieuwe grille gekregen en geoptimaliseerde spiegels voor een betere aerodynamica.

De Citroën krijgt in 2025 binnenin hetzelfde dashboard als de Fiat, dezelfde geoptimaliseerde spiegels en een andere grille. De motoren van Fiat en Citroën zijn identiek.

Een exclusief kijkje in de Pössl fabriek

Als laatste namen we een exclusief kijkje achter de schermen bij de Pössl fabriek in Dachwig. Dat is één van de 3 Pössl fabrieken in Duitsland. Bekijk de video en ontdek hoe Pössl campers met liefde en vakmanschap gemaakt worden.

Wilt u meer weten?

Wilt u na dit Pössl nieuws 2025 meer weten? Wij zijn de enige officiële Pössl dealer in Nederland, en wij bieden u niet alleen het grootste aanbod aan buscampers, maar ook de garantie van een eerste eigenaar status. Met meer dan 30 jaar aan ongeëvenaarde kennis en ervaring staan wij klaar om u te begeleiden in uw keuze. Bezoek onze showroom waar u minimaal 50 buscampers kunt bezichtigen, proefliggen, en -zitten. Of u nu geïnteresseerd bent in financiering, inruil, of snel op pad wilt gaan – wij leveren binnen 3 weken. Stap gerust binnen, ontdek op uw gemak alle modellen en ervaar de uitstekende service van onze eigen Bovag gecertificeerde werkplaats. Wij verwelkomen u graag om samen uw droomcamper te vinden.

Pin It on Pinterest