Buscamper met hefdak

Steeds meer camperaars kiezen voor een buscamper met hefdak. Door de mogelijkheid van een hefdak kunnen er twee extra slaapplekken gecreëerd worden en is de buscamper ook een uitkomst voor (jonge) gezinnen en grootouders met kleinkinderen.

Buscamper met hefdak

Een buscamper met hefdak is ideaal voor gezinnen die met een compacte camper op pad willen. Mocht u met 5 personen op pad willen dan is een 5e zitplaats mogelijk.

Wat is een hefdak

Een hefdak wordt ook wel een pop-up dak genoemd. Het is een soort tent bovenop het dak van een camper. Een hefdak bestaat uit een tentdoek met hor. Daardoor heeft u vrij uitzicht en kunt u frisse lucht binnen laten.

Voorheen zag u deze pop-up daken voornamelijk op compacte buscampers, zoals een Volkswagenbusje, Mercedes Vito en onze Campster. Tegenwoordig zien we een hefdak steeds vaker op buscampers verschijnen. Hefdaken zijn in trek en daar zijn meerdere redenen voor.

Waarom kiest men voor een hefdak

  • een hefdak creëert 2 extra slaapplaatsen zonder dat er ruimte verloren gaat
  • ideaal voor een regenachtige dag voor de (klein)kinderen
  • een hefdak heeft een bed lengte van 2 meter, ideaal dus voor lange camperaars
  • een hefdak zorgt voor ventilatie en geeft het gevoel van een tent
  • een hefdak kan aan beide zijkanten open geritst worden waardoor het een fijne plek wordt om een boek te lezen of te genieten van het uitzicht

Zaken om rekening mee te houden bij een hefdak

  • een hefdak weegt al gauw 127 kilo
  • er zit geen lattenbodem onder het matras
  • een hefdak is niet geschikt voor elk buscamper model

Hoe werkt een hefdak

Een hefdak is heel eenvoudig in gebruik. U hangt de bijgeleverde ladder op. Vervolgens staat u op de onderste trede van de trap, opent de sluitingen en duwt u tegen het dak en het hefdak klapt vanzelf rustig open. Bij het sluiten van het dak trekt u aan een lus. Als laatste maakt u de sluitingen weer vast. Met een handomdraai heeft u een slaapkamer boven op uw buscamper!

Buscampers geschikt voor een hefdak

Bijna alle Pössl buscamper modellen zijn geschikt voor het monteren van een hefdak. Een uitzondering daarop zijn de Trenta en Prime modellen. Een hefdak is af fabriek bij te bestellen. Wilt u meer informatie? Stel uw vraag of kom langs in ons Camper Experience Center daar helpen onze experts u graag verder. De koffie staat klaar!

Pin It on Pinterest