Wegenbelasting camper berekenen

Wegenbelasting voor u camper, hoe zit dat nou precies? Als je met een camper de weg op gaat, moet u daar ook wegenbelasting, ook wel motorrijtuigenbelasting, voor betalen. De Belastingdienst een makkelijk rekenhulp ontwikkelt waarmee u de belasting kunt berekenen.

Motorrijtuigenbelasting berekenen

U berekent de motorrijtuigenbelasting die u moet betalen met de rekenhulp Bereken uw motorrijtuigenbelasting. Bron: NKC. Kijk voor de meest actuele informatie ook op: https://www.nkc.nl/advies/wetgeving/de-fiscus-motorrijtuigenbelasting

Motorrijtuigenbelasting

Een kampeerauto is voor de motorrijtuigenbelasting een personenauto:

  • Waarvan de binnenruimte is ingericht voor het vervoer en verblijf van personen
  • Die is voorzien van een vaste kook- en slaapgelegenheid
  • Die voldoet aan de overige inrichtingseisen
  • Kampeerautotarief
  • De motorrijtuigenbelasting per 3 maanden voor een kampeerauto, is een kwart van de belasting (kwarttarief) voor een personenauto.

Verhuurt u uw kampeerauto bedrijfsmatig? Dan is de motorrijtuigenbelasting per kwartaal, de helft van de belasting (halftarief) voor een personenauto. Dit geldt ook als u de kampeerauto tijdelijk op naam van de huurder zet. Dan betaalt de huurder het halftarief.

De aantekening ‘kampeerauto’ op uw kentekenbewijs of kentekencard (het nieuwe kentekenbewijs op creditcardformaat) is niet voldoende om in aanmerking te komen voor het kampeerautotarief. Uw kampeerauto moet voldoen aan eisen aan ombouw en inrichting.

Vraag het kampeerautotarief aan met het formulier Verzoek mrb bijzonder tarief.

Motorrijtuigenbelasting berekenen

U berekent de motorrijtuigenbelasting die u moet betalen met de rekenhulp Bereken uw motorrijtuigenbelasting.

Bron: NKC. Kijk voor de meest actuele informatie ook op: https://www.nkc.nl/advies/wetgeving/de-fiscus-motorrijtuigenbelasting

Pin It on Pinterest