Elektrische buscamper

Ontdek een groenere vorm van reizen met een elektrische buscamper. In vergelijking met vliegvakanties biedt het gebruik van een buscamper niet alleen avontuur en flexibiliteit, maar ook aanzienlijke voordelen voor het milieu. Door middel van een elektrische buscamper kunt u uw ecologische voetafdruk nog verder verkleinen. Kiezen voor een buscamper betekent dus niet alleen genieten van de reis, maar ook actief bijdragen aan een duurzamere toekomst!

Elektrische buscamper

De 100% elektrische E-Vanster van Pössl staat bij ons in de showroom!

De E-Vanster

Interessant voor diegene die een elektrische buscamper willen rijden is natuurlijk het bereik. Wat is het vermogen en hoever kan je daar eigenlijk mee rijden? De elektrische Vanster is gebouwd op basis van de E-Spacetourer van Citroën. Hij is te leveren met twee motoren, 75 kWh of 50 kWh. De accu is bij een snellaadstation in 45 minuten opgeladen tot 100%. Hij heeft 3 rij standen. Normal mode, de Eco mode en de Power mode. Allen zijn van invloed op de actieradius van de E-Vanster.

De actieradius

De fabrikant Citroën geeft aan dat de elektrische buscamper tussen de 275 en 322 km moet kunnen rijden op een volledig opgeladen accu. Deze WLTP testen worden echter gedaan zonder dat de buscamper beladen is. Zo kunnen we natuurlijk niet op reis. De elektrische buscamper is in de praktijk getest op zijn actieradius, met de bijbehorende camping modules en persoonlijke bagage. Er is bij een gemiddelde temperatuur van 10℃ 190 km gereden met een volledig opgeladen accu. Nu is 10℃ niet heel representatief voor de gemiddelde Buscamperreis. Aangezien de temperatuur van invloed is op de accucapaciteit moeten we dit in ons achterhoofd houden als wij onze reis gaan maken. Maar, laten we voor het gemak de actieradius van 190 km aanhouden.

Het bereik van de elektrische Buscamper

Laten we uitgaan van een mindfull vakantiemodus, zonder haast rijden naar het onbekende. We houden op ons gemak pauzes terwijl de elektrische buscamper aan een snellaadstation ligt om deze volledig op te laden. We nemen 3 pauzes van 45 minuten. Elke keer weer 190 km verder rijden met een gemiddelde snelheid van 100 km p.u. Dan zijn we met één dag al in Denemarken. Dus, met minimale voetafdruk in 8 uur al in Denemarken. Wij stemmen voor!

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over een elektrische buscamper? Kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest