Elektrische buscamper

Met een Buscamper op reis is al beter voor het milieu dan op vliegvakantie. Zeker als je je verdiept in tips om zuinig te rijden. Dus ga je met een Buscamper op reis, dan zet je al een stap in de goede richting.

Wil je nog dat stapje extra zetten, dan zit je waarschijnlijk met smart te wachten op de elektrische buscamper. Binnenkort hebben wij in de showroom de 100% elektrische E-Vanster van Pössl.

De E-Vanster

Interessant voor diegene die een elektrische buscamper willen rijden is natuurlijk het bereik. Wat is het vermogen en hoever kan je daar eigenlijk mee rijden? De elektrische Vanster is gebouwd op basis van de E-Spacetourer van Citroën. Hij is te leveren met twee motoren, 75 kWh of 50 kWh. De accu is bij een snellaadstation in 45 minuten opgeladen tot 100%. Hij heeft 3 rij standen. Normal mode, de Eco mode en de Power mode. Allen zijn van invloed op de actieradius van de E-Vanster.

De actieradius

De fabrikant Citroën geeft aan dat de elektrische buscamper tussen de 275 en 322 km moet kunnen rijden op een volledig opgeladen accu. Deze WLTP testen worden echter gedaan zonder dat de buscamper beladen is. Zo kunnen we natuurlijk niet op reis. De elektrische buscamper is in de praktijk getest op zijn actieradius, met de bijbehorende camping modules en persoonlijke bagage. Er is bij een gemiddelde temperatuur van 10℃ 190 km gereden met een volledig opgeladen accu. Nu is 10℃ niet heel representatief voor de gemiddelde Buscamperreis. Aangezien de temperatuur van invloed is op de accucapaciteit moeten we dit in ons achterhoofd houden als wij onze reis gaan maken. Maar, laten we voor het gemak de actieradius van 190 km aanhouden.

Het bereik van de elektrische Buscamper

Laten we uitgaan van een mindfull vakantiemodus, zonder haast rijden naar het onbekende. We houden op ons gemak pauzes terwijl de elektrische buscamper aan een snellaadstation ligt om deze volledig op te laden. We nemen 3 pauzes van 45 minuten. Elke keer weer 190 km verder rijden met een gemiddelde snelheid van 100 km p.u. Dan zijn we met één dag al in Denemarken. Dus, met minimale voetafdruk in 8 uur al in Denemarken. Wij stemmen voor!

Ontdek meer informatie en foto’s over de E-Vanster.

Pin It on Pinterest