Verplicht mee in de camper in Europa

Voordat u de auto instapt is het goed te weten door welke landen u gaat rijden. Elk land heeft namelijk zijn eigen regels en eisen met betrekking tot wat u bij u moet hebben.

Natuurlijk heeft u de geldige autopapieren nodig een geldig rijbewijs, uw paspoort en/of id kaart. Check alles eerst goed voor dat u de weg op gaat, kijk ook naar de geldigheidsdatum!

Wat moet je meenemen

Hieronder vindt u een overzicht van dingen die in diverse landen verplicht zijn.

Wij adviseren u de volgende dingen standaard bij u te hebben omdat ze in veel landen verplicht zijn: brandblusser, gevarendriehoek, reservelampjes, veiligheidshesjes, verbanddoos. We noemen enkele landen waar ook extra’s vereist zijn:

  • Duitsland: gevarendriehoek, een veiligheidsvestje, verbanddoos en in sommige gebieden een milieuvignet. ( zie kopje milieusticker Duitsland)
  • Oostenrijk: gevarendriehoek, een veiligheidsvestje,een verbanddoos en autobahnvignet. ( zie kopje: vignet Oostenrijk)
  • Zwitserland: gevarendriehoek (binnen handbereik!) en een autobahnvignet als je op de snelwegen rijdt. ( zie kopje : vignet Zwitserland)
  • Frankrijk: gevarendriehoek, een veiligheidsvestje en 2 ongebruikte alcoholtests en evt. de milieusticker voor als u Parijs in wil rijden Zie kopje: milieusticker Frankrijk)
  • Spanje: gevarendriehoek, een veiligheidsvestje (voor alle inzittenden) en een reservewiel (of bandenreparatieset). Op de fietsendrager een rood/wit markeringsbord. (zie kopje signaalborden)
  • Groot-Brittannië en Noord-Ierland: geen verplichting wel advies: veiligheidshesje, gevarendriehoek en koplampstickers . Als je met je Nederlandse camper links rijdt, verblinden de koplampen de tegenliggers doordat ze teveel op de andere weghelft schijnen. Dat is strafbaar. Aangeraden wordt om de koplampen mogelijk te verstellen of gedeeltelijk af te plakken. Hiervoor zijn speciale koplampstickers te verkrijgen via de ANWB winkel: http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/ onder de naam Stickers Engeland.

Zit uw bestemming hier niet bij? Kijk voor meer informatie op: https://www.anwb.nl/vakantie/landeninformatie

Bron: ANWB

Pin It on Pinterest