Wat past er in een buscamper?

Past het allemaal wel? Toen wij ons aan het oriënteren waren op een buscamper vroegen wij ons af of de spullen die we allemaal mee wilde nemen wel in zo’n buscamper zouden passen.  

Wat past er in een garage van een buscamper

“Uit de brochures van de fabrikanten valt vaak niet af te leiden wat er allemaal in een buscamper past. In deze video laten we u zien wat wij allemaal meenemen in onze bus en geven meteen een paar praktische tips”

Een 2Win R Plus

Onze buscamper is een Pössl 2 win R Plus, met een lengte van 5.99 meter. Hoewel er verschillende modellen buscampers zijn, zijn ze globaal gezien wel gelijk.

Handig en belangrijk

Bij het inpakken van uw buscamper zijn er twee dingen heel belangrijk. Het eerste is dat de spullen die u vaak nodig heeft makkelijk toegankelijk zijn. Dat stot u dus in de kastjes in uw buscamper. Dingen die u niet zo vaak gebruikt kunt u makkelijker onder uw bed stoppen of op een plek waar u minder makkelijk bij komt.
Een ander belangrijk punt is uw maximaal gewicht. U, uw buscamper, de diesel, het water en de grijswatertank mogen bij elkaar niet meer dan 3.3 ton of 3.5 ton wegen. Houdt daar dus rekening mee.

Wat past er in de garage van de buscamper

De garage, oftewel de ruimte onder uw bed, is de ruimte waar u de grote spullen kwijt kunt. Bijvoorbeeld uw tafel, uw stoelen of een bbqtje. De ruimte onder het bed kunt u in drie ruimtes verdelen. De grote open ruimte, de gasruimte (waar u geen spullen in kwijt kunt) en de ruimte achter de gaskast. Deze laatste is moeilijk te bereiken en zal niet in alle modellen zitten. Wilt u zien wat wij allemaal meenemen in onze garage? Kijk dan het complete filmpje over – Wat past er in de buscamper.

Kastruimte boven de eettafel

Boven de tafels heeft u in alle buscampers twee kastjes waar u verschillende dingen in kwijt kunt. Wij hebben op het kastje een zuignap van de Ikea, dat soort gadgets zijn altijd handig. In deze kastjes kunt u verrassend veel kwijt. De truc is om uw spullen te organiseren. Wij maken gebruik van deze organisers van de Ikea, een soort filterbakjes. Die gebruiken we eigenlijk door de hele bus heen. Wat kunt u nou kwijt in zo’n bakje? Wij hebben er onze kabels in. Bijvoorbeeld twee grote laptopladers, een paar powerbanks, een mifirouter, nog meer kabels en wat losse dingen. Het slimme is om alles wat bij elkaar hoort in hetzelfde bakje te bewaren. Dan bent u minder tijd kwijt met zoeken. We hebben ook plastic bakjes. Het handige hiervan is dat u er nog spullen bovenop kunt leggen.

Onder de tafel

Wat past er onder de tafel? Ook onder de tafel heeft u best wel wat opbergruimte. Als u bijvoorbeeld net boodschappen gedaan heeft, zijn er veel spullen die u even kwijt moet. Daarom staat er bij ons een boodschappenkrat onder de tafel. Daarachter hebben we onze flessen water 6 stuks van 5 liter, rugzak ertussen en u weet zeker dat het tijdens het rijden niet gaat verschuiven. Wanneer u aankomt op de plek van bestemming kunt u alles weer herverdelen.

In de meeste buscampers heeft u onder de tafel een verhoging met twee vakjes. Die vakjes zijn makkelijk toegankelijk en goed te gebruiken om uw schoenen in op te bergen.

De keuken

Wij gebruiken het kastje boven de keuken vooral om onze kruiden in op te bergen. In het keukenblok zitten drie lades. Twee grote en één kleine. Hier bewaren wij al onze kookbenodigdheden. In het kleinste laatje bewaren wij al onze scherpe messen en scharen in een ovenhandschoen. Daaronder bewaren we ons servies en pannen. Ons servies is van Rice. Dat is een lichtgewicht servies en ziet er leuk uit. Ook onze pannen zijn lichtgewicht. Die nemen minder ruimte in beslag en zijn beter voor de lades.

De onderste lade is de diepste. Daar kunt u echt wel veel spullen in kwijt.

Nog veel meer opbergruimte

Wat past er in een buscamper? Meer dan voldoende! Wit u al onze opbergruimte en tips zien. Kijken dan het complete filmpje hierboven.

Meer weten? 

Lees meer artikelen in de categorie buscamper interieur, stel uw vraag, of kom langs in onze showroom in het midden van het land. Daar helpen wij u graag verder!

Pin It on Pinterest