Wat past er in een Buscamper?

Toen wij ons aan het oriënteren waren op een Buscamper vroegen wij ons af of de spullen die we allemaal mee wilde nemen wel in zo’n Buscamper zouden passen.  

“Uit de brochures van de fabrikanten valt vaak niet af te leiden wat er allemaal in een Buscamper past. In deze video laten we je zien wat wij allemaal meenemen in onze bus en geven meteen een paar praktische tips”

Onze Buscamper

Onze Buscamper is een Pössl 2 win R, oftewel 5.99. Hoewel er verschillen modellen Buscamper zijn, zijn ze globaal gezien wel gelijk.

Handig en belangrijk

Bij het inpakken van je Buscamper zijn er twee dingen heel belangrijk. Het eerste is dat de spullen die je vaak nodig hebt makkelijk toegankelijk zijn. Dat stop je dus in de kastjes in je Buscamper. Dingen die je niet zo vaak gebruikt kun je makkelijker onder je bed stoppen of op een plek waar je minder makkelijk bij komt.
Een ander belangrijk punt is je maximaal gewicht. Jij, je Buscamper, je diesel, je water en je grijswatertank mogen bij elkaar niet meer als 3.3 ton of 3.5 ton wegen. Houdt daar dus rekening mee.

De garage

De garage, oftewel de ruimte onder je bed, is de ruimte waar je de grote spullen in kwijt kunt. Bijvoorbeeld je tafel, je stoelen of een bbqtje.  De ruimte onder ons bed kun je in drie ruimtes verdelen. De grote open ruimte, de gasruimte (waar je geen spullen in kwijt kunt) en de ruimte achter de gaskast. Deze laatste is moeilijk te bereiken en zal niet in alle modellen zitten. Wil jij zien wat wij allemaal meenemen in onze garage? Kijk dan het complete filmpje over – Wat past er in de Buscamper.

Kastruimte boven de eettafel

Boven de tafels heb je in alle Buscampers twee kastjes waar je verschillende dingen in kwijt kunt. Wij hebben op het kastje een zuignap van de Ikea, dat soort gadgets zijn altijd handig. In deze kastjes kun je verrassend veel kwijt. De truc is om je spullen te organiseren. Wij maken gebruik van deze organisers van de Ikea, een soort filterbakjes. Die gebruiken we eigenlijk door de hele bus heen. Wat kun je nou kwijt in zo’n bakje? Wij hebben er onze kabels in. Bijvoorbeeld twee grote laptopladers, een paar powerbanks, een mifirouter, nog meer kabels en wat losse dingen. Het slimme is om alles wat bij elkaar hoort in hetzelfde bakje te bewaren. Dan ben je minder tijd kwijt met zoeken. We hebben ook plastic bakjes. Het handige hiervan is dat je er nog spullen bovenop kunt leggen.

Onder de tafel

Ook onder de tafel heb je best wel wat opbergruimte. Als je bijvoorbeeld net boodschappen gedaan hebt, zijn er veel spullen die je even kwijt moet. Daarom staat er bij ons een boodschappenkrat onder de tafel. Daarachter hebben we onze flessen water 6 stuks van 5 liter, rugzak ertussen en je weet zeker dat het tijdens het rijden niet gaat verschuiven. Wanneer je aankomt op de plek van bestemming kun je alles weer herverdelen.

In de meeste Buscampers heb je onder de tafel een verhoging met twee vakjes. Die vakje zijn makkelijk toegankelijk en goed te gebruiken om je schoenen in op te bergen.

De keuken

Wij gebruiken het kastje boven de keuken vooral om onze kruiden in op te bergen.
In het keukenblok zitten drie lades. Twee grote en één kleine. Hier bewaren wij al onze kookbenodigdheden.
In het kleinste laatje bewaren wij al onze scherpe messen en scharen in een ovenhandschoen. Daaronder bewaren we ons servies en pannen. Ons servies is van Rice. Dat is een lichtgewicht servies en ziet er leuk uit. Ook onze pannen zijn lichtgewicht. Die nemen minder ruimte in beslag en zijn beter voor de lades.

De onderste lade is de diepste. Daar kan je echt wel veel spullen in kwijt.

Nog veel meer opbergruimte

Wil je al onze opbergruimte en tips zien. Kijken dan het complete filmpje hierboven.

Pin It on Pinterest