Home » Regelgeving » Vignet Oostenrijk

Vignet Oostenrijk

Vignet Oostenrijk? Ja wanneer u met de camper over de Oostenrijkse snelwegen rijdt, moet u over een vignet beschikken. Lees meer over het vignet in dit artikel. Zo gaat u goed voorbereid op reis!

Vignet Oostenrijk

Bij de aanvraag van uw digitale vignet voor Oostenrijk wordt het kenteken van uw auto geregistreerd in de database van Oostenrijk. Bij controle kan zo worden ingezien of u het digitale vignet heeft aangevraagd.

Verschillende vignetten Oostenrijk

Het autobahnvignet is in Oostenrijk al sinds 1997 verplicht. Op de Oostenrijkse snelwegen rijden kan alleen met een vignet, zowel voor zakelijk als toeristisch verkeer. Vroeger moest u deze sticker altijd kopen, nu kunt u ook een digitale variant aanschaffen. Een vignet is voor verschillende periodes te krijgen. U kunt kiezen uit:

  • 1 dag
  • 10 dagen
  • 2 maanden
  • 1 jaar

Oostenrijks vignet aanschaffen

U kunt het vignet kopen bij tanksstations rond de Oostenrijkse grens of online bestellen, bijvoorbeeld bij de ANWB. De sticker plakt u vervolgens goed zichtbaar achter de voorruit voordat u de snelweg in Oostenrijk op rijdt.

Digitaal vignet kopen

Je kunt sinds een aantal jaar ook een digitaal vignet Oostenrijk aanschaffen. De ouderwetse sticker-variant is ook nog steeds verkrijgbaar, maar een digitaal vignet heeft zo zijn voordelen.

  • U hoeft geen vignet meer op de voorruit te plakken.
  • U hoeft geen verzendkosten te betalen (als u online besteld) en niet te wachten op de post.
  • U hoeft geen vignet meer te halen aan de grens. Dit voorkomt lange wachttijden aan de grens. Zo ga je dus goed voorbereid op weg.

Dagvignet

Per 1 januari 2024 is een dagvignet voor de Oostenrijkse snelwegen beschikbaar. Dit vignet is 24 uur geldig en ideaal voor camperaars die op doorreis zijn naar Italië, Slovenië, Kroatië en de Balkan.

Let op: de Duitse milieustickers zijn niet nodig als u doorrijdt naar Oostenrijk of Zwitserland. U moet de snelweg dan niet verlaten en een Umweltzone inrijden.

Meer weten?

Lees meer artikelen over regelgeving of kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest