Vignet Oostenrijk

Ga je met de camper naar Oostenrijk op vakantie? Vergeet dan niet om een vignet aan te schaffen en dat je op bepaalde wegen extra tol moet betalen. Ga voorbereid op reis!

Bij de aanvraag van uw digitale vignet voor Oostenrijk wordt het kenteken van uw auto geregistreerd in de database van Oostenrijk. Bij controle kan zo worden ingezien of u het digitale vignet heeft aangevraagd.

Verplicht vignet voor Oostenrijk

Het autobahnvignet is in Oostenrijk al sinds 1997 verplicht. Op de Oostenrijkse snelwegen rijden kan alleen met een vignet, zowel voor zakelijk als toeristisch verkeer. U kunt dit vignet in Oostenrijk bij de snelweggrensovergang kopen of in Nederland bij de ANWB, ook online te bestellen. De sticker moet u voordat u de grens overrijdt goed zichtbaar achter de voorruit hebben. Een vignet is voor verschillende periodes te krijgen, nl voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar.

De prijzen voor 2017 bij de ANWB inclusief verzendkosten á €2,95:

10 dagen : € 11,85

2 maanden: € 28,85

1 jaar: € 89,35

Let op: de Duitse milieustickers zijn niet nodig als u doorrijdt naar Oostenrijk of Zwitserland. U moet de snelweg dan niet verlaten en een Umweltzone inrijden.

http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/vignetten

Bron: ANWB

Pin It on Pinterest