Home » Onderhoud » Camperruiten schoonmaken

Camperruiten schoonmaken

Camperruiten schoonmaken? Ja, eens in de zoveel tijd knappen de ruiten daar echt van op. En kunt u weer helder naar buiten kijken. Maar hoe pakt u dat het beste aan? Dat leest u in dit artikel.

Schone camperruiten

Schoonmaakmiddelen voor glas bevatten vaak alcohol en zijn daarom taboe.

Zo maakt u uw camperruiten schoon

De ramen van uw buscamper zijn gemaakt van acrylglas, een relatief zacht materiaal. Vergeleken met glas is het kwetsbaarder en vertoont het sneller krasjes. Gebruik daarom bij het schoonmaken rijkelijk water, een zachte spons of microvezeldoek, nooit een borstel. Een microvezeldoek houdt vuildeeltjes beter vast. Voor aangekoekt vuil kunt u een dunne zeepoplossing gebruiken speciaal ontwikkelt voor acrylglas en te koop in de kampeerwinkel. Schoonmaakmiddelen voor glas bevatten vaak alcohol en zijn daarom taboe. Daardoor kunnen de acrylruiten voortijdig bros worden en scheuren vertonen.

Pas op voor schade aan de ruit

Acryl mag in geen geval in aanraking komen met agressieve schoonmaakmiddelen die weekmakers of oplosmiddelen bezitten, zoals wasbenzine, alcohol, thinner, terpentine. Deze maken het oppervlakte week en laten een (onherstelbare) waas achter. Al bij het eerste gebruik kunnen die onherstelbare schade veroorzaken. Ook middelen als spiritus, Glassex raden wij af omdat ze vaste vuildelen niet oplossen. Deze worden door het heen- en weer bewegen van de doek over de raam gewreven en maken zo krassen.

Eventuele ondiepe krasjes kunt u weer gladpolijsten met een speciale acrylglas-politoer.

Hoe de camperramen droog maken?

Droog maken van de ruit: liefst gewoon op laten drogen of werken met een zachte microvezeldoek. Wrijf nooit droog met papieren handdoekjes (geeft krassen). Voorkom een statische lading. Eventueel beetje stof met een antistatische doek voorzichtig verwijderen. Er is antistatische polish in de handel waardoor de ruit minder snel stof aantrekt en lang helder blijft.

Let dus bij aanschaf van schoonmaakmiddelen dat het geschikt is voor Acrylglas. Veel succes met schoonmaken!

Meer weten over uw camper schoonmaken?

Lees meer artikelen over uw camper schoonmaken. Kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland, in Culemborg. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest