Home » Regelgeving » Vignet Zwitserland

Vignet Zwitserland

Bent u van plan om met de camper door Zwitserland te rijden? Dan bent u verplicht om een vignet voor Zwitserland aan te schaffen. Om goed voorbereid op reis te gaan vindt u hier alle informatie over uw camperreis naar Zwitserland.

Vignet Zwitserland

Een vignet is voor alle Zwitserse autosnelwegen verplicht. Voor campers met een totaalgewicht van meer dan 3500 kg moet u bij de grens een zgn. “Schwerverkehrsabgabe” kopen.

Zwitsers vignet aanschaffen

Zwitserland heeft geen tolpoorten. Daarom moet u voordat u in Zwitserland de snelweg op rijdt over een vignet beschikken om een boete te voorkomen. U kunt er een kopen bij de grens en bij tankstations en postkantoren in Zwitserland. Uiteraard kunt u ook online een Zwitsers vignet aanschaffen, bijvoorbeeld bij de ANWB. Plak vervolgens de sticker op uw voorruit en u kunt de snelwegen in Zwitserland betreden. De opbrengsten van de verkoop worden gebruikt voor het onderhoud en de verbetering van de Zwitserse snelwegen. 

Tip: voorkom lange wachtrijen en koop uw vignet van tevoren online.

Geldigheid Zwitsers vignet

Het Zwitserse Autobahnvignet is 14 maanden geldig. De geldigheid start op 1 december van het voorafgaande jaar en eindigt op 31 januari van het daarop volgende jaar. Er is alleen een jaarvignet, er zijn dus geen vignetten die een dag, week of maand geldig zijn. 

Andere tolwegen in Zwitserland

Wanneer u door de Großer St. Bernhard tunnel of de Munt la Schera reist moet u ter plaatse wegentol betalen.

Let op: de Duitse milieustickers zijn niet nodig als u doorrijdt naar Zwitserland of Oostenrijk. U moet de snelweg dan niet verlaten en een Umweltzone inrijden.

Meer weten?

Lees meer artikelen over regelgeving of kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest