Camperreizen in Coronatijd

Camperreizen in Coronatijd? Eind november werd onze camper geleverd, aan het begin van de winter en midden in de Coronatijd met alle beperkende maatregelen. Maar we hebben geen moment getwijfeld, we gingen op pad.

Is het wel veilig om te reizen in deze Coronatijd? Wij denken van wel, je hebt je eigen mobiel huisje, je eigen private bubbel, je gaat niet bij anderen op bezoek, je ontvangt geen gasten en je zoekt zeker de drukte niet op.

Reisplan in Coronatijd

Toen we de camper kochten hadden we het plan om half januari t/m eind februari naar Zuid-Spanje te gaan. Niet overwinteren, dat is niet aan ons besteed, maar reizen door Andalusië en mogelijk de Algarve. We hadden er ongelooflijk veel zin in en het was daarom ook erg teleurstellend dat de grenzen dicht gingen en dicht bleven. Dan maar reizen door Nederland. Onze vakantie konden we gelukkig later in het jaar plannen en met een driedaagse werkweek besloten we deze winter wekelijks naar een van onze provincies te gaan om daar een viertal nachten te verblijven.

Lekker terugkomen in een warme camper…

Ons eerste weekend was rond 5 december. Genieten van de vrijheid en ervaren hoe met een camper om te gaan. Bijvoorbeeld met de verwarming. In het begin lieten we de verwarming ook overdag aan staan terwijl we aan het wandelen waren. Dan is het toch zo lekker terugkomen in een warme camper…. Niet in de gaten dat de gasflessen dan wel erg snel leeg raken. Goed dat dit in Nederland was, ze waren zo weer gevuld en wij weten nu hoe we verstandiger met “verwarmingsbeheer” om moeten gaan. De camper leren gebruiken dus, daarvoor zijn korte tripjes in Nederland echt ideaal.

Eten onderweg

Ook hebben we ontdekt dat er restaurants zijn die campers verwelkomen en het diner in de camper serveren. Heel leuk om af en toe te doen, maar het is ook zo gezellig om zelf te koken. Of, zoals wij dat doen, aan het begin van de week extra porties koken, invriezen, insealen en meenemen in de camper. Makkelijk om op je kampeerplaats te bereiden en heerlijk om ’s avonds te genieten aan je tafeltje van je eigen verse maaltijd.

Sanitair gebruik onderweg

In het begin maakten we uitsluitend gebruik van kampeerplaatsen met privé sanitair. Maar in de winter staan er zo weinig mensen op een camping, dat je eigenlijk al vanzelf privé sanitair hebt. Natuurlijk gebruiken we ook het sanitair in de camper maar we vinden het (nog) zonde om in de camper te douchen.

Met de camper reizen in Coronatijd

Is het wel veilig om te reizen in Coronatijd? Wij denken van wel, je hebt je eigen mobiel huisje, je eigen private bubbel, je gaat niet bij anderen op bezoek, je ontvangt geen gasten en je zoekt zeker de drukte niet op. Integendeel, zeker in de winter sta je nagenoeg alleen op een camping. Natuurlijk is het gezelliger met meer mensen, met een restaurant dat open is, met een geopende kantine enz. maar het is een kwestie van genieten van wat mogelijk is in plaats van balen van wat niet kan.

Via verschillende sites zie je zo welke campings of camperplaatsen in de winter geopend zijn. We plegen altijd een telefoontje om te checken of ze echt open zijn evenals de faciliteiten. Zo gaat reizen in Coronatijd prima en komen we de winter door en leren we onze camper goed kennen. We kunnen niet wachten tot het voorjaar en de opening van de grenzen.

Martin en Silvia

Meer persoonlijke verhalen?

Wilt u meer verhalen van camperaars lezen? Bekijk dan de persoonlijke reisverslagen voor meer ervaringen, tips en inspiratie.

Pin It on Pinterest