Verschil tussen een Buscamper een een Compacte
Buscamper

Een Buscamper en Compacte Buscamper of ook wel camperbusje genoemd, zijn de meest geschikte campers als het gaat om manoeuvreren en rijden door smalle straatjes. Maar er zijn ook een aantal verschillen.

Kortom, compacte buscampers zijn vaak geschikter voor kortere reizen of voor mensen die minder ruimte nodig hebben tijdens het kamperen.

Makkelijk manoeuvreren

Een Buscamper en compacte Buscamper zijn de meest geschikte campers als het gaat om manoeuvreren en rijden door smalle straatjes maar ook een stad bezoeken of off-road overnachten. Beide varianten bieden slaapplaatsen tot 4 personen. De campers hebben echter ook een aantal belangrijke verschillen.

Lengte van het voertuig

Een Buscamper is een kampeerauto gebouwd op basis van een bestelbus zoals een Fiat Ducato of Citroën Jumper. Een Compacte Buscamper of camperbusje is ook gebouwd op basis van een bestelbus, maar dan op basis van een Citroën Spacetourer of Mercedes Vito. Een Buscamper heeft doorgaans een lengte tussen 5,41 en 6,99 meter. Een camperbusje heeft meestal een lengte rond de 4,95 meter.

Hoogte van het voertuig

De hoogte van beide recreatievoertuigen verschilt ook. Zo heeft een camperbusje vaak een hoogte van 1,99 meter en een Buscamper 2,58 meter. Op beide campers past een hefdak voor extra slaapplaatsen of meer stahoogte. Vanwege het verschil in hoogte is een Compacte Buscamper nog beter geschikt voor smalle wegen, lage bruggen en tunnels in het buitenland en parkeergarages.

Binnenruimte

Een Buscamper beschikt over meer binnenruimte en daardoor ook over meer voorzieningen en opslagruimte. Hierdoor kunt u met een Buscamper meer spullen meenemen. Dit kan handig zijn voor lange reizen of wanneer u veel (sport)spullen mee wilt nemen.

Dagelijks gebruik

Beide campers zijn geschikt voor dagelijks gebruik, echter is de Compacte Buscamper nog wendbaarder in krappe steden en woonwijken.

Conclusie

Kortom, Compacte Buscampers zijn vaak geschikter voor kortere reizen of voor mensen die minder ruimte nodig hebben tijdens het kamperen. Bekijk de modellen binnen de categorie Buscampers en Compacte Buscampers.

Pin It on Pinterest