Camperreisverslag

Camperreisverslag. Ieder seizoen kan je genieten met je camper. Na leuke ervaringen in de winter konden we niet wachten tot het voorjaar en de opening van de grenzen. Nou, het voorjaar kwam maar was veel kouder dan we in de afgelopen jaren gewend waren. Op de opening van de grenzen moeten we nog even wachten maar, reden te meer om te ontdekken wat Nederland allemaal te bieden heeft. Hieronder leest u ons camperreisverslag.

Wij hebben een Pössl 2 Win R Plus, voorzien van een handige fietsendrager, zodat we onze fietsen altijd mee kunnen nemen. Het grote voordeel vinden wij, is de geweldige actieradius die je dan hebt.

Camperreisverslag met een Pössl 2 Win R Plus

En dat is genieten met een buscamper. Wij hebben een Pössl 2 Win R Plus, voorzien van een handige fietsendrager, zodat we onze fietsen altijd mee kunnen nemen. Het grote voordeel vinden wij, is de geweldige actieradius die je dan hebt. In de late winter en het vroege voorjaar heb je de ruimte en de mogelijkheden om de prachtigste gebieden in alle rust te ontdekken. Ontdekken, omdat er veel streken en gebieden zijn waar wij nog nooit geweest waren, onze blik was altijd gericht op verre bestemmingen. Of gebieden die we altijd gemeden hebben vanwege de drukte.

Koude lente

Door de temperatuur te negeren, daar kan je je op kleden, is kamperen met een buscamper in het koude voorjaar geen enkel probleem. Uitzondering op deze “frisse” uitstapjes was het weekje Limburg, eind februari met heerlijke temperaturen, genieten! Echt ontdekt hoe mooi Nederland is. We hebben gestaan op verschillende camperplaatsen. De kwaliteit van het sanitair, hygiëne en de verleende service vinden wij van een hoog niveau in Nederland.

Camperreisverslag en bestemmingen in Nederland

Zo hebben wij een boottocht gemaakt door Giethoorn waarbij we echt het enige bootje waren op het water. Uniek toch! En wat een mooi achterland daar, het Nationaal Park Weerribben Wieden. De bollenvelden in de buurt van Noordwijkerhout, Lisse, Hillegom en de omgeving van de Keukenhof zonder de files en de drukte van duizenden toeristen. Ook genoten van de bloemenvelden bij Julianadorp, de Noordzeestranden en lekker gefietst op Texel.

Bij helder weer zijn met name de zonsopkomsten en -ondergangen geweldig mooi om te zien. Jammer dat de horeca niet geopend was, maar overal was wel een “coffee to go” te verkrijgen of een lunch uit het handje. De horeca is daar ook steeds handiger in geworden, volgens ons een blijvertje. Zo heerlijk om dan na een lange wandeling of fietstocht terug te komen in je eigen knusse en warme camper.

Uit eten in eigen camper

Het eten mag ook niet vergeten worden. Zeker in deze tijd dat de restaurants gesloten zijn. Onze Pössl is uitgerust met een grote koelkast en diepvries (koelkast 140L / 23L absorptie). Wij vinden dat een heerlijke combinatie. Ideaal om veel maaltijden mee te nemen, die wij vooraf zelf koken, insealen en invriezen. We maken daar platte pakketten van zodat we veel mee kunnen nemen en elke dag kunnen kiezen, welke verse maaltijd we nemen. Wat over is aan het einde van de trip gaat thuis weer de vriezer in. Deze maaltijden warmen we in heet water en dat gebruiken we weer om af te wassen. Bijkomend voordeel, het keukentje blijft netjes en er komen geen kookgeuren in de camper.

Pössl 2 WIN R Plus voorzien van een keramische coating

Afgelopen periode hebben we onze buscamper laten voorzien van een keramische coating. Dit is een effectieve bescherming bovenop de bestaande laklaag. Dit geeft een behoud van de glans voor jaren en het is dan ook niet nodig om onze buscamper in een beschermende was of wax te zetten. De coating is UV-resistent en het wassen wordt zeer eenvoudig. Er zijn niet veel bedrijven die dit kunnen of doen, wij hebben een bedrijf gevonden in Bergeijk (campercoating.eu) die dit naar volle tevredenheid heeft uitgevoerd. Ook de hoogglans kastjes en de natte ruimte zijn behandeld. Allemaal bedoeld om de glans te behouden en het schoonmaken te vereenvoudigen. Zo kunnen we nog jaren “shinen” met ons trotse bezit, onze Pössl 2 Win R Plus van Buscamper Nederland.

Camperreisverslag van Martin en Silvia

Meer persoonlijke verhalen?

Wilt u meer verhalen van camperaars lezen? Bekijk dan de persoonlijke reisverslagen voor meer ervaringen, tips en inspiratie.

Pin It on Pinterest