Veiligheid in de buscamper

Veiligheid in de buscamper is net zo belangrijk als thuis. Thuis heeft u waarschijnlijk een rookmelder en doet u de deur op slot als u weggaat. In een buscamper is dat eigenlijk niet anders. In dit artikel leggen we uit hoe u met een paar eenvoudige maatregelen, met een gerust hart op pad kunt gaan.

Veiligheid in de buscamper

Veiligheid in de buscamper. Zo doet u dat.

Heosafe voor extra veiligheid in de buscamper

Inbraak in uw auto is vervelend, maar inbraak in uw buscamper is nog een stuk vervelender. Standaard zitten er gewone sloten op de deuren, die voorkomen dat andere mensen de deuren kunnen openen. Maar om het de inbrekers nog net iets moeilijker te maken en om er met onze bezittingen vandoor te gaan hebben wij gekozen voor een Heosafe slotenset.

Op de achterdeuren hebben wij een mechanische beveiliging die van de buitenkant open en dicht kan worden gemaakt. En ook onze schuifdeur is voorzien van een mechanische Heosafe die van buitenaf op slot gedraaid kan worden. Onze schuifdeur is ook voorzien van een softclose. Dat is prettig voor mensen die om u heen staan, het maakt een stuk minder geluid dan een mechanische deur.

Onze voorportieren zijn ook voorzien van Heosafe sloten. Deze gaan van binnenuit op slot. U kunt ze eenvoudig dichtdraaien en met de sleutel vergrendelen. Belangrijk is dat u dat niet doet tijdens het rijden, want dan komt u niet zo gemakkelijk de camper uit.

Bearlock of Construct

U wilt niet dat mensen in uw buscamper komen, maar u wilt al helemaal niet dat ze er met uw buscamper vandoor gaan. Standaard is een buscamper voorzien van startonderbreking en een stuurslot. Wij hebben ervoor gekozen om een extra beveiliging toe te voegen. Een Bearlock of Construct is een mechanische vesnellingsbakvergrendeling die ervoor zorgt dat de camper alleen in de achteruit weggereden kan worden. En daar komen ze niet ver mee.

Het mooie van een Construct is dat u bijna niet merkt dat hij er is. In tegenstelling tot stuursloten die om het stuur heen gaan, die u eraf moet halen en die u ergens moet opbergen. De Construct zijn ingebouwd en makkelijk in gebruik. Overigens voor sommige verzekeringen is het hebben van een Construct verplicht.

Marterverschrikker

Marters hebben we liever niet onder onze motorkap, want die kunnen behoorlijk schade aanrichten aan de kabels. We hebben er daarom voor gekozen om een marterverschrikker te laten installeren. Zodra er een beweging wordt gedetecteerd in de buurt van het motorblok zendt hij automatisch een hoge toon uit en daar houden marters niet van.

Brandveiligheid in de buscamper

Net als thuis wilt u ook in uw buscamper niet worden verrast door brand. We hebben er daarom voor gekozen om een gasalarm te laten installeren. Vlakbij het keukenblok direct binnen handbereik hebben wij een blusdeken. En bij de ingang van de schuifdeur hebben wij een schuimblusser geïnstalleerd.

Veiligheid onderweg

Er zijn drie dingen die u eigenlijk altijd bij u moet hebben als u met uw buscamper op pad gaat. Twee veiligheidshesjes, eentje voor de bestuurder en eentje voor de bijrijder. In veel landen bent u verplicht om die bij u te hebben. Een gevarendriehoek. En voor de kleine ongelukjes op de grote avonturen een EHBO-setje. Bekijk hiervoor het starterspakket voor camperaars

Met al deze tips creeert u veiligheid in de buscamper en kunt u met een gerust hart op reis.

Over ons

Wij wonen, werken en reizen sinds begin 2022 in een buscamper van net geen zes meter. We staan meestal off-grid, omdat we het leuk vinden én omdat twee tot drie tientjes per nacht een aardige deuk in ons budget slaat. Inmiddels weten we precies wat er nodig is voor een geslaagde off-grid ervaring.

Joeri en Anita

Pin It on Pinterest