Het schorsen van de camper

Uw camper schorsen? Wanneer is het interessant en waar moet u op letten? Dat leest u allemaal in dit artikel. 

Buscamper langs de weg

Uw camper schorsen betekend dat de geldigheid van het kenteken geschort wordt en dat u niet meer met uw camper de openbare weg op mag.

Waarom uw camper schorsen?

Wanneer u langere tijd niet meer met uw camper op pad gaat kan het interessant zijn om uw camper te schorsen. Het voordeel daarvan is dat u op een aantal kosten kunt besparen. Zo hoeft u geen APK uit te voeren tijdens de schorsing. Tevens hoeft u geen motorrijtuigenbelasting te betalen en kunt u ook uw camperverzekering opzeggen. Echter adviseren wij tijdens de schorsing gewoon uw verzekering aan te houden. Er kunnen namelijk ook ongelukken gebeuren wanneer u de camper ergens voor langere tijd neerzet, bijvoorbeeld in een stalling.

Waar op letten bij een camper schorsen?

Schorsingsperiode

U kunt kiezen voor een schorsingsperiode van 1, 2 of 3 jaar. Na afloop van de ingevulde periode wordt de schorsing automatisch beëindigd. Echter kunt u de schorsing op elk gewenst moment opzeggen. Als u de schorsing beëindigt voordat er 1 maand voorbij is, moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de periode waarin de tenaamstelling in het kentekenregister was geschorst. U kunt ook de schorsing periode verlengen.

Kosten voor het schorsen van een camper

Voor het schorsen van een camper worden kosten berekend. Is uw camper jonger dan 15 jaar? Dan betaald u het normaaltarief. Is uw camper ouder dan 15 jaar dan betaald u het laagtarief. Bekijk de actuele schorsing tarieven. Het opheffen van de schorsing is kosteloos.

Hoe beëindig ik een schorsing?

U kunt de schorsing online beëindigen of bij een kentekenloket bij u in de buurt. Bij het online beëindigen van een schorsing ontvangt u direct een bevestiging van de aanvraag. De schorsing is direct beëindigd als u een tweede e-mail van de RDW ontvangt waarin de einddatum van de schorsing staat. Bij beëindigen van een schorsing bij een kentekenloket wordt de schorsing direct beëindigd. U ontvangt van de medewerker een bewijs op papier met de einddatum van de schorsing.

Waar kan ik mijn camper schorsen?

U kunt uw camper online schorsen op de website van de RDW (met DigiD of RDW-certificaat) of bij een kentekenloket bij u in de buurt.

Meer weten?

Lees meer artikelen over regelgeving of kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest