Home » Algemeen » Na 10 jaar huren een buscamper kopen

Na 10 jaar huren een buscamper kopen

Wij zijn Corina en Peter en hebben na 10 jaar huren bij Buscamper Nederland, begin dit jaar een buscamper gekocht. Hieronder leest u ons aanloop traject over vele jaren.

Gekochte buscamper op de weg

“We huren nu al 10 jaar bij Buscamper Nederland, misschien niet de goedkoopste maar een fijn bedrijf, korte lijnen, goede service ook als er onderweg eens iets van storing is, 24/7 bereikbaar en altijd nieuwe campers voorzien van fietsendragers voor onze E-bikes.”

Buscamper vakanties

Na jaren diverse auto- en vliegvakanties naar Schotland, Duitsland, Zweden, Finland, Noorwegen, Canada, Verenigde Staten en nog een paar landen en daarbij regelmatig campers bekeken, wilde we dit zelf ook wel een keer proberen.

Hiervoor 11 jaar geleden bij een dealer hier in de buurt als complete nieuwelingen op camper gebied een Hymer Integraal van bijna 8 meter gehuurd voor twee weken om het camperen te proberen met een klein rondje Zuid Noorwegen. Het camperen beviel heel goed, het rijden met zo’n groot ding was ook geen probleem als (ex) vrachtwagenchauffeur maar de camper was toch wel heel groot.

We hadden het model buscamper wel eens zien rijden en zagen er op deze vakantie een buscamper staan op een camping. Deze hebben we toen ook bekeken. De buscamper met lengtebedden voor iemand van 2 meter was toch wel veel leuker leek ons. Ook wel groot, maar een stuk kleiner als de Integraal, dus op zoek naar een verhuurbedrijf hiervoor.

Na wat zoeken op internet bij Buscamper Nederland in Culemborg uitgekomen en hier direct voor het volgende jaar een 6.4m (model C) gereserveerd.

Gekochte buscamper geparkeerd langs een kanaal

10 jaar achter elkaar een buscamper gehuurd

We huren nu al 10 jaar bij Buscamper Nederland, misschien niet de goedkoopste maar een fijn bedrijf, korte lijnen, goede service ook als er onderweg eens iets van storing is, 24/7 bereikbaar en altijd nieuwe campers voorzien van fietsendragers voor onze E-bikes. Alles wat bij het camperen hoort, beddengoed, servies en andere inventaris, buiten stoelen etc hebben we van ons zelf. Dit geeft tijdens de vakantie het gevoel dat het onze eigen camper is.

De reizen met de buscamper in de afgelopen jaren gingen diverse kanten op. De Noordkaap, Normandie, Lands End, Zwarte Woud, Jura, Denemarken, Zweden, Noorwegen, dit waren de eindpunten. De route daarheen rijden we altijd rustig binnendoor en van alles zien en doen.
In die 10 jaar verschillende buscampers gehuurd, wel altijd 6.4m. Wij weten dus redelijk wat we wel en niet in de eigen camper willen.

Eindelijk een eigen buscamper gekocht

Nu omdat de mogelijkheid er was afgelopen kerst een eigen buscamper gekocht om over een paar jaar, als het pensioen daar is, mooie reizen te gaan maken. Een Pössl Summit Prime 640, deze stond voor buscamper al in bestelling maar kon bij Pössl nog wel iets veranderd worden.

Hopelijk word de buscamper voor de zomer geleverd, zodat we de 10 jaar huren niet kunnen volmaken, maar met de eigen buscamper op vakantie kunnen. Anders wel de 10 jaar volmaken en daarna met de eigen buscamper weg.

Een heel klein puntje voor de werkende huurder is dat je bijna een jaar van te voren al moet bespreken omdat anders de lengtebedden al vergeven zijn. Maar dat is wellicht meer een nadeel van werken dan van het huren van een buscamper. Kortom een reactie van 2 zeer tevreden buscamperhuurders bij Buscamper Nederland.

Peter en Corina

Ook een buscamper huren?

Wilt u na het lezen van de ervaringen van Peter en Corina ook een buscamper huren? Bekijk de huurmodellen en realtime beschikbaarheid en reserveer online.

Corina en Peter die na 10 jaar huren een buscamper hebben gekocht bij Buscamper Nederland

Meer persoonlijke verhalen?

Wilt u meer verhalen van camperaars lezen? Bekijk dan de persoonlijke reisverslagen voor meer ervaringen, tips en inspiratie.

Pin It on Pinterest