Home » Onderweg » Camper apps

Camper apps

Om het u toch een stuk makkelijker te maken, gingen wij alvast op zoek naar de beste kampeer-apps voor een vakantie met de camper. Wij selecteerden handige kampeer-apps die je vakantie net wat comfortabeler en onvergetelijker maken!

Logo van camper app campercontact

Regelmatig krijgen we m.n. van huurders en mensen die starten met camperen de vraag hoe ze erachter kunnen komen waar je veilig en fijn kunt overnachten. Vandaar deze lijst met camper apps.

De belangrijkste camper apps op een rij

We hebben de grootste en belangrijkste camper apps voor u op een rij gezet:

Campercontact app
Dit is de app van de NKC ( de Nederlandse Kampeerauto Club). Deze app is erg populair. U vindt er informatie over campings, staanplaatsen en serviceplaatsen verspreid over 39 landen in Europa. U krijgt informatie over de betreffende locatie en de beoordelingen. Op hun site www.campercontact.com/nl vindt u meer info en kunt u volledige routes bekijken. Voor NKC-leden gratis, voor niet leden kost de app een paar euro, maar je hebt dan 12 maanden lang toegang tot de volledige database met campings en offline kaarten. De eerste keer opstarten kan even duren.

CampingCard ASCI Campings
Heeft u de CampingCard van ASCI? Dan is er voor u ook de camping-app ‘CampingCard ASCI Campings’. U vindt hier de plaatsen waar de kaart geaccepteerd wordt en wordt ook het evt. verlaagde tarief getoond. De applicatie is gratis 1 kalenderjaar te gebruiken in combinatie met je ASCI CampingCard.

ASCI Campings Europa
ASCI heeft nog een kampeer-app uitgebracht: de ASCI Campings Europa app. Zoals de naam al aangeeft bevat deze applicatie een overzicht van de bij ASCI aangesloten campings in Europa. De app is gratis uit te proberen met 50 geselecteerde campings rondom het Gardameer. Voor de rest kun je een landenpakket aanschaffen of compleet pakket kiezen.

ADAC Camping Stellplatz
Het Duitse ADAC vernieuwt ieder jaar de ADAC Camping Stellplatz app. Deze applicatie bevat veel informatie over locaties voor campings en staanplaatsen voor je camper of caravan. Overigens werkt deze applicatie niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa. Zo vind je ook campings in Scandinavië, Frankrijk, Italië, Polen, Kroatië en meer landen. Bij iedere camping vind je nuttige informatie, kun je eigen notities toevoegen en vind je de beoordeling van ADAC, van andere kampeerders en de voorzieningen. Tevens is er een erg gebruiksvriendelijke zoekmachine die je laat zoeken naar namen, plaatsen, landen en meer. Een erg complete en onmisbare app.

Stellplatz-Radar
Stellplatz Radar is een applicatie van Duitse bodem waarmee je niet alleen camperplaatsen en campings op kunt vragen, maar ook de serviceplaatsen voor je camper krijgt te zien. Dit geldt niet alleen voor plaatsen in Duitsland, maar ook bijvoorbeeld in Frankrijk en delen van Europa. De applicatie is gedeeltelijk Duits en gedeeltelijk Nederlands. In de applicatie kun je ook nieuwe staanplaatsen doorgeven, mochten deze nog ontbreken. Bij de staanplaatsen zie je ook direct of de prijs boven of onder de 5,00 euro ligt en vind je aanvullende informatie over of er elektriciteit, water en vuilstort is.

Stellplatz Finder
De Stellplatz Finder app heeft onlangs een update ontvangen waardoor de app er een stuk beter uitziet dan voorheen. Je kunt met deze app campingplaatsen vinden over verschillende landen. Hiervoor kun je gebruik maken van verschillendePOI( Points Of Interest) databases waarbij je kunt zoeken naar campings in Duitsland, Frankrijk en diverse andere Europese landen. Het laat de locatie zien op de kaart en je kunt er desgewenst via Google Maps naartoe navigeren. Tevens kan het de coördinaten tonen en toont het voorzieningen in Nederland en andere landen.
stellpaltz finder

AriApp ( Italië)
Voor degenen die met de camper of caravan naar Italië gaan, is de AriApp een handige applicatie. Hierin krijg je een overzicht van campings en rustplaatsen in Italië. Je kunt hierbij gebruik maken van verschillende filters zoals de afstand, op naam, plaats of zoeken op de kaart. Je kunt kampeerplaatsen toevoegen aan je favorieten, informatie over raadplegen en beoordelingen van andere gebruikers lezen.

Alle campings in Frankrijk
Op zoek naar campings in Frankrijk? Dan is er de app ‘Alle campings in Frankrijk’ die precies doet wat de naam al doet vermoeden. Je vindt een overzicht van meer dan 8000 campings verspreid over Frankrijk. Of je nou een camping aan de Côte d’Azur zoekt, of in de Dordogne; je vindt het in deze applicatie. Aangevuld met informatie, reviews (onder andere van Zoover), voorzieningen en foto’s. Wel is de navigatie even verwarrend, want het menu-icoontje zit rechts; terwijl het menu links opent.

Stellplatz Scandinavia ( Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken)
Ga je met de caravan of camper naar Scandinavië? Dan mag de Stellplatz Scandinavia app niet op je toestel ontbreken. Deze app heeft misschien wel de meest uitgebreide database van serviceplaatsen, leegstations, staanplaatsen en dergelijke voor de camper. Je vindt in de app de locaties voor Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken; aangevuld met beoordelingen (waar helaas wel een vertaalfunctie mist), foto’s en nuttige informatie met bijvoorbeeld voorzieningen.

Camper stop app
Kent u de Camperstop-App? Met meer dan 10.500 gecontroleerde camperstops, handig voor tijdens alle reizen met je camper. De Camperstop-App is gratis te downloaden, maar wil je meer functionaliteiten? Dan kan je de Camperstop-Pro aanschaffen. Deze app is gekoppeld aan het campingboek: Facile-en- route.

Campervan.Guide
De Womo Campervan.Guide app is eigenlijk een zoekmachine waarmee je op zoek kunt naar campings in binnen- en buitenland. Je vindt namelijk staanplaatsen door verschillende landen, namelijk; Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden, Nederland, Denemarken, Luxemburg en Portugal. Volgens de ontwikkelaars bevat de database meer dan 9000 staanplaatsen. Bij iedere camping vind je, indien aanwezig, de services voorzieningen, een beschrijving, prijzen, informatie en eventueel foto’s.

CampingApp
De CampingApp Nederlands van CampingNavigator is een goed uitziende applicatie die je toegang geeft tot campings verspreid over heel Europa. Bij iedere camping vind je duidelijke Nederlandstalige informatie met voorzieningen, het aantal plaatsen, faciliteiten en prijzen. Daarnaast vind je bij de meeste campings een aantal foto’s die een impressie geven van de camping. De app is volledig gratis, inclusief de offline kaarten.

Camping Info POIbase
De app Camping Info POIbase maakt gebruik van de gegevens van Camping.info, Stellplatz.info en CaravanMarkt.info. Je kunt hiermee zoeken naar campings in binnen- en buitenland. Hierbij krijg je als je online bent informatie te zien, foto’s en reviews. De allerbelangrijkste informatie zoals de GPS-coördinaten zijn offline beschikbaar. Je kunt direct naar de camping van je keuze navigeren en hem toevoegen aan je lijst met favorieten. Volgens de ontwikkelaars zijn er in de app meer dan 24.900 kampeerterreinen verspreid over 44 landen te vinden en 5800 standplaatsen. Ook vind je dealers en kampeerauto’s terug in de app. Hoewel de app vrij compleet lijkt, vinden we hem soms iets minder gebruiksvriendelijk.

Park4Night
Park4Night is een nuttige applicatie die je van heel veel landen een overzicht geeft van rustplaatsen, parkeerplaatsen, sommige campings en parken. Niet alleen om te overnachten, maar ook van mooie uitzichten, voorzieningen en meer. De app beperkt zich niet alleen tot Europa. Wel is de informatie van de voorzieningen buiten Europa veel minder uitgebreid. Het is in de Park4Night app ook mogelijk zelf locaties toe te voegen.

CamperMate
Ga je met de camper reizen door Nieuw Zeeland en Australië, dan is de app CamperMate een aanrader. Deze toepassing bevat een grote database van locaties waar je kunt staan, overnachten, je afval kunt dumpen, openbare toiletten kunt vinden en nog veel meer. Je vindt in de CamperMate app ook nog meer informatie en tips.

Livcamp
Livcamp is een leuke vernieuwende app voor camperaars die graag een camperplaats zoeken op thema. Bijvoorbeeld camperplaatsen aan zee, in het bos, tussen de wijngaarden, aan een jachthaven enz. Daarnaast vind je in de app camperplaatsen in heel Europa.

Meer weten?

Lees meer artikelen in het kenniscentrumstel uw vraag of kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest