Home » Interieur » Buscamper met 5 zitplaatsen

Buscamper 5 zitplaatsen: de opties

Zoekt u een buscamper met 5 zitplaatsen? En kijkt u naar de mogelijkheid om als gezin met de camper te reizen? Of wilt u als (toekomstige) opa en oma uw kleinkinderen mee kunnen nemen? Of willen uw kinderen de camper lenen om met hun gezin op pad te gaan? Dan bent u hier op de juiste bestemming. Ontdek welke buscamper modellen geschikt zijn voor 5 personen en bereid u voor op avonturen met de hele familie die u nooit zult vergeten!

Buscamper met 5 zitplaatsen

Ontdek buscampers met 5 zitplaatsen en 5 slaapplaatsen en bereid u voor op avonturen met de hele familie!

Buscamper met 5 zitplaatsen

Standaard zijn onze buscampers uitgerust met 4 zitplaatsen, compleet met gordels, waaronder de stoelen voor bestuurder en bijrijder en een gezellige tweezitsbank achterin. Heeft u echter meer ruimte nodig? Onze Summit modellen bieden de mogelijkheid om af fabriek een extra zitplaats toe te voegen, zodat u met vijf personen comfortabel kunt reizen en samen kunt genieten van het avontuur. De vijfde zitplaats is in een handomdraai gecreëerd zoals onderstaande video laat zien.

Dit zijn de modellen waarbij een vijfde zitplaats toegevoegd kan worden:

Let op: Het systeem van een 2-zitsbank uitbreidbaar met een 3e stoel kunt u bestellen wanneer de buscamper vanuit de fabriek geleverd wordt. Tevens hebben wij bijna altijd wel een model in de showroom met een 5e zitplaats. U kunt bij ons een Pössl Summit buscamper bestellen met 5e zitplaats en gordel. Let wel op het totaal gewicht van de buscamper, wij geven hier graag toelichting bij.

Buscamper met 5 slaapplaatsen

Nu het duidelijk is hoe het werkt met een vijfde zitplaats komen we tot de volgende vraag; zijn er 5 slaapplaatsen in een buscamper? Wanneer u met vijf personen reist, biedt een buscamper met hefdak de mogelijkheid voor 5 comfortabele slaapplekken:

  • Hoofdslaapruimte: Twee personen kunnen genieten van het vaste bed achterin de camper.
  • Hefdak: Het hefdak biedt een ruime slaapplaats voor nog eens twee personen.
  • Voorstoelen: De vijfde reiziger kan comfortabel slapen op een universeel opvouwbaar matras dat op de voorstoelen (de chauffeurs- en bijrijdersstoel) geplaatst kan worden of in de zithoek dwars of voor een kind niet langer dan 1,20 in de lengte bij de zithoek zodat het looppad vrij blijft (zie de foto)
  • Extra optie: Als er een (klein)kind meereist, bestaat ook de optie om met z’n drieën op het vaste bed in de hoofdslaapruimte te slapen.

Uitbreiding van ruimte en comfort

Wilt u meer ruimte en comfort creëren? Dan kunt u kiezen om de camper met een tent te combineren. Dit biedt flexibele slaapmogelijkheden en zeker vanaf een leeftijd van zo een 10 jaar willen kinderen graag zelf in een tent erbij slapen. Indien u op doorreis bent en er geen mogelijkheid is om een tent op te zetten, kan iedereen van een goede nachtrust genieten zoals hierboven beschreven. Met een tent naast de camper heeft u onderstaande mogelijkheden:

  • Kies ervoor om één of twee personen in de tent te laten slapen, wat de ruimte binnen in de camper maximaliseert.
  • Bij campers met hefdak kunnen nog steeds twee personen boven slapen, twee personen achterin op het vaste bed, terwijl de vijfde persoon in de tent overnacht.
  • Bij een buscamper zonder hefdak kan voor de derde persoon een slaapplaats in de cabine gecreëerd worden, zodat de vierde en vijfde persoon in de tent nog voldoende plek overhouden. 

Deze opties zorgen ervoor dat iedereen in uw gezelschap kan genieten van een goede nachtrust, terwijl u optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte.

Een buscamper met hefdak

Een buscamper met hefdak is beschikbaar op alle modellen en kan alleen af fabriek worden besteld. Uiteraard staan er bij ons in het Camper Experience Center enkele modellen met hefdak op voorraad, zodat u ook hiermee binnen drie weken op pad kunt. Het voordeel van een hefdak is dat het extra ruimte creëert wanneer u dat nodig heeft en wanneer u toch met zijn tweeën op pad gaat het hefdak gesloten blijft en je er niks van merkt. Let op dat een hefdak wel extra gewicht, namelijk zo een 110 kilo met zich meebrengt. Meer informatie over buscampers met hefdak kunt u hier vinden

Buscamper met voorzieningen voor 5 personen

Naast de slaapplaatsen en de zitplaatsen zijn voorzieningen in een buscamper voor 5 personen van cruciaal belang voor een comfortabele en geslaagde reis. De compacte keuken is uitgerust met een handige 2-pits kookplaat, een koelkast, centrale verwarming en voldoende opbergruimte voor al uw kookbenodigdheden en proviand. En uiteraard kunt u er ook voor kiezen om buiten te koken op een skottelbraai, bbq of ander kooktoestel. Tevens beschikken onze merken buscampers over een moderne badkamer met douche en toilet, en een schoon- en vuilwatertank van minstens 90 liter. En de slimme opbergoplossingen, zoals ruimte onder het bed voor grote spullen en handige kasten en vakken, zorgen ervoor dat u alles kunt meenemen wat nodig is voor een onvergetelijke reis in een buscamper met 5 personen.

*Betreft de mate van voorzieningen (gaspitten, inhoud koelkast, centrale verwarming, inhoud schoonwatertank, vuilwatertank, stroomvoorziening) maakt de lengte van de buscamper niet uit.

De lengte van de buscamper

Onze buscampers zijn verkrijgbaar in drie lengtes: 5,41 meter, 5,99 meter en 6,36 meter.

Bij het maken van uw keuze voor de lengte van de buscamper, komt het vaak neer op uw persoonlijke wensen. Kiest u voor een dwarsbed of een bed in de lengte? Heeft u voldoende ruimte voor het stallen van de camper bij huis? Of speelt parkeergemak een rol in uw beslissing?

De compacte 5,41 meter biedt vooral het voordeel van meer wendbaarheid. Terwijl de 5,99 meter u de keuze geeft tussen een dwarsbed met behoud van maximale leefruimte of een bed in de lengte waarbij de leefruimte iets compacter wordt om de bedden in de lengte te plaatsen. Kiest u voor bedden in de lengte van de buscamper dan heeft u meer in en uitstap gemak. En wilt u maximale leefruimte? Dan is een buscamper van 6,36 meter een uitkomst. De extra 37 centimeter gaat volledig naar de bedden die in de lengte geplaatst worden. 

Buscamper 5.99 meter

Wat is voor u de ideale 5 persoons buscamper?

Bent u benieuwd naar ons aanbod buscampers voor 5 personen? Kom langs in ons Camper Experience Center in Culemborg. Hier vindt u het grootste aanbod buscampers van Nederland. Alle buscampers staan open zodat u op uw gemak de buscampers van binnen en buiten kunt bekijken en zelfs kunt proefliggen en -zitten en een proefrit maken. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te helpen bij het vinden van uw ideale droomcamper voor 5 personen. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest