Verschil tussen camper en buscamper

Wat is het verschil tussen een camper en een buscamper? Een camper en een buscamper zijn beide recreatievoertuigen die zijn ontworpen om te reizen en in te wonen. Maar er zitten ondanks dat grote verschillen tussen.

Camper en een buscamper

Een buscamper biedt iets minder ruimte maar beschikt over dezelfde voorzieningen als een camper. Daarnaast is een buscamper meer geschikt voor avontuurlijke reizigers die een stad willen bezoeken, avontuurlijke wegen willen betreden of off-road willen parkeren.

De binnenruimte van een camper en een buscamper

Een camper is meestal gebaseerd op een vrachtwagen- of bus chassis, is breder dan een buscamper en heeft daardoor meer binnenruimte. Een camper is daardoor meer geschikt voor gezinnen bestaande uit 5 of meer personen. Echter zijn beide varianten voorzien van dezelfde basisvoorzieningen als vast bed, keuken, koelkast, douche, toilet en zitruimte.

Verschil in uitrusting

Vanwege hun grotere formaat bieden campers te opzichte van buscampers vaak voorzieningen met meer volume, zoals een ruimere douche of grotere zitruimte. Echter zijn buscampers zeer intelligent ingericht en ook voorzien van alle gemakken.

Verschillen betreft rijgemak

Een camper is meestal gebaseerd op een bestelwagen, vrachtwagen of bus, terwijl een buscamper gebaseerd is op een gewone bestelwagen. Dit betekent dat een buscamper gemakkelijker te parkeren en manoeuvreren is in stedelijke gebieden en op smalle avontuurlijke wegen. Maar bijvoorbeeld ook in Slovenië. Daar kun je met een buscamper (zonder vignet) de binnenwegen betreden maar met een gewone camper zul je niet overal doorheen komen.

Grootste verschillen tussen camper en buscamper samengevat

Kortom, een buscamper biedt iets minder ruimte maar beschikt over dezelfde voorzieningen als een camper. Daarnaast is een buscamper meer geschikt voor avontuurlijke reizigers die een stad willen bezoeken, avontuurlijke wegen willen betreden of off-road willen parkeren.

Interesse gekregen in een buscamper model? Bekijk onze camper keuzehulp en ontdek de 7 belangrijkste elementen die van invloed zijn op de keuze van uw buscamper model. Of bekijk onze huidige voorraad in de grootste buscamper showroom van Nederland.

Pin It on Pinterest