Met een buscamper naar Londen

Met een buscamper naar Londen een goed idee? Martin en Silvia vinden van wel! Lees hun ervaring en bevindingen in dit reisverslag.

Met een buscamper naar Londen

“De buscamper: een ideaal middel om een stad te bezoeken.”

Met de buscamper naar Londen

Met een buscamper naar de stad. Dat is niet het eerste waar je aan denkt bij de term “camperen”. Toch is de buscamper een ideaal middel om een stad te bezoeken. Zo zijn we dit/afgelopen jaar naar Londen gegaan. Belangrijk voor het reizen naar een stad is de keuze van een goede staanplaats. Die zijn er meestal niet veel in de grotere steden, maar ze zijn er wel. Op de bonnefooi gaan is er bij een stedentrip vaak niet bij. Onze vaste keuze als we Londen bezoeken is de “Abbey Wood Caravan and Motorhome Club Campsite” welke gelegen is in het oosten van Londen. Goed bereikbaar vanaf de A2/M2, de snelweg die in Dover begint en op loopafstand (5-10 minuten) van het station Abbey Wood. Eenmaal in de trein zit je in minder dan een half uur in het hart van Londen.

Het reisplezier

Met een buscamper verblijf je niet alleen in een grote stad, je reist ook naar een grote stad. We zeggen dat zo nadrukkelijk omdat het reizen zelf al zoveel plezier geeft. Zeker naar Engeland waarbij je de keuze hebt om via de kanaaltunnel te gaan of met een ferry. Wij kiezen altijd voor een ferry. Duurt iets langer maar het is heerlijk om na een paar uur rijden even te relaxen aan boord, even uit te waaien op het dek en langzaam de contouren van de witte krijtrotsen op te zien doemen. Dat met een hapje en drankje aan boord, genieten toch… Deze keer gingen we samen met vrienden. Zij reisden mee in de buscamper, op de plaats van bestemming hadden ze een huisje gehuurd op de camping. Heel goed te doen en oh zo gezellig.

De overtocht naar Londen

We hebben gekozen voor de overtocht Duinkerken – Dover. Bij het inchecken naar Engeland moet je rekening houden met strenge controles op het smokkelen van mensen. Ze kijken echt in de badkamer en in de “garage” of daar niemand zit. Eenmaal van boord is het natuurlijk wel even opletten en links rijden. Is echt niet moeilijk, het meest vreemde is het linksom rijden van een rotonde maar dat went zo. Vanaf de boot is het, afhankelijk van de verkeersdrukte, nog 1½ uur rijden naar de camping. Ben verstandig en kies een tijdstip voor de overtocht dat je de spitstijden vermijdt.

Met een buscamper naar Londen

Het Engelse NKC en de camping

De Abbey Wood Caravan and Motorhome Club Campsite is, zoals de naam al zegt, aangesloten bij de Caravan and Motorhome Club. Een vereniging vergelijkbaar met onze NKC. We zijn lid geworden van deze club. Dat kost jaarlijks ongeveer 60 pond maar met een korting van 15 pond per nacht loont het lidmaatschap als je meer dan vier nachten per jaar op een van hun campings verblijft. De camping in Abbey Wood is een prachtige camping in een mooi bos met majestueuze bomen. Een oase van rust in het altijd rumoerige Londen. Op de camping zie je volop eekhoorns, hoor je de vogels en kom je zelfs af en toe een vos tegen. Ongelooflijk deze natuur, eigenlijk midden in een stad.

Camperplaats in Londen

Reizen door de stad

Die oase van rust is mooi meegenomen, maar bij een stedentrip kom je primair niet voor natuur en rust. Je wil de stad verkennen en in Londen is het aan te bevelen om te reizen met het openbaar vervoer. buscampers mogen de milieuzones niet in en het is een hels karwei om de milieuzones met de buscamper te ontwijken. Wij adviseren om een London Oyster Card te nemen. Een openbaar vervoer kaart die je vooraf zou kunnen kopen, maar die ook op het station Abbey Wood verkrijgbaar is. Op een station kan je het saldo met je eigen bankpas opladen en het is een stuk goedkoper reizen dan met losse kaartjes. De Oyster card kan je gebruiken voor de trein (in Londen), het metro netwerk en de bussen. Wat we ook graag doen is, onderweg met de trein naar het centrum van Londen, uitstappen in Greenwich, daar naar de Thames te lopen en verder te varen met de stadsferry naar de omgeving Millennium Bridge. Onderweg passeer je o.a. Canary Wharf, de Tower of London, de Tower Bridge en een mooi gedeelte van modern Londen. Ook voor deze trip kan je je Oyster Card gebruiken.

Must do’s

Wat je ook niet mag missen is een taxiritje door Londen met de bekende en typische Hackneys. Je zit riant en de ervaren taxichauffeurs rijden behendig door het drukke Londense verkeer. Ook op culinair gebied biedt Londen voor ieder wat wils. Vaak aten we lekker in de buscamper maar een van de avonden hebben wij gekozen voor een diner in een rooftoprestaurant van Sushisamba met een geweldig uitzicht over Londen. Het is een stad die nooit verveelt, maar een stedentrip blijft hectisch. Het is dan ook heerlijk om aan het einde van zo’n dag weer lekker in je eigen buscamper te stappen, je eigen oase van buscamper.nl

Meer persoonlijke verhalen?

Wilt u meer verhalen van camperaars lezen? Bekijk dan de persoonlijke reisverslagen voor meer ervaringen, tips en inspiratie.

Pin It on Pinterest