Vignet Tsjechië en Slowakije

Vignet Tsjechië en Slowakije? Als u met de camper naar Tsjechië en/of Slowakije gaat heeft u een Autobahnvignet nodig om op de snelweg te mogen rijden. In dit artikel leest u alles wat u wilt weten over beide vignetten.

Vignet Tsjechië en Slowakije

De tolwegen zijn te herkennen aan de bekende blauwe verkeersborden met het symbool van de autosnelweg met ongelijkvloerse kruisingen of met het symbool van een autoweg erop. Voor 90-95% van de snelwegen is het vignet verplicht en ook voor een aantal autowegen.

Vignet Tsjechië

In Tsjechië is op autowegen en snelwegen een tolvignet (dálniční známka) verplicht voor campers met een toegestane maximummassa tot 3.500 kg. Campers zwaarder dan 3.500 kg hebben een tolkastje nodig. Dit elektronisch kastje berekent de tolkosten per gereden kilometer via gps. In 2021 is het systeem vernieuwd en is het oude systeem niet meer in werking. Campers moeten daardoor opnieuw geregistreerd worden. U kunt campers boven 3.500 kg hier registreren. Let op:Zware campers worden tot de vrachtwagens gerekend, niet tot de bussen.

E-vignet aanschaffen

In Tsjechië is alleen een elektronisch tolvignet (elektronická dálniční známka) verkrijgbaar voor campers tot 3.500 kg. Bestel het e-vignet online of bij verkooppunten of zelfbedieningskiosken in Tsjechië. Of bij benzinestations in de buurt van de grens in Duitsland en Oostenrijk.

Tolvrije trajecten in Tsjechië

Een aantal trajecten in Tsjechië is tolvrij. Ze zijn te herkennen aan borden met het opschrift Bez Poplatku (geen tol), of aan borden met een doorgestreept vignetsymbool. Bekijk hier een overzicht van de tolwegen en tolvrije trajecten.

Vignet Slowakije

In Slowakije is een e-vignet verplicht op alle autowegen en autosnelwegen. Voor campers met een toegestane maximummassa van meer dan 3.500 kg wordt tol geheven via een elektronische tolbadge

E-vignet aanschaffen

Het e-vignet is online verkrijgbaar en te koop bij grensovergangen, een aantal tankstations en een aantal postkantoren in de buurt van de Slowaakse grens. Bekijk alle verkooppunten in Slowakije.

Tolvrije trajecten in Slowakije

Sommige wegen in Slowakije zijn tolvrij en zijn te herkennen aan de tekst “Bez Uhrady”.

Meer weten?

Lees meer artikelen over regelgeving of kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest