Vignet Hongarije

Vignet Hongarije. Bent u van plan om met de camper op vakantie naar Hongarije te gaan? Dan dient u rekening te houden met het verplichte tolvignet. Lees hieronder wat u moet weten over het tolvignet voor Hongarije.

Verkeersbord Vignet Hongarije

Vrijwel alle snelwegen in Hongarije zijn tolwegen waarvoor u een E-vignet moet aanschaffen. Snelwegen worden aangegeven met een M en een nummer: bijv. M15.

Tol in Hongarije

In Hongarije is het gebruik van een vignet verplicht op bepaalde snelwegen en autowegen. Het vignet is een sticker die op de voorruit van de camper plaatst en dient als bewijs dat er tol betaald is. Er wordt ook gecontroleerd op kenteken, dus kijk goed op het bonnetje als bewijs van aankoop of het kenteken goed geregistreerd is. Koop altijd een vignet voordat je de tolweg op rijdt.

E-vignet Hongarije aanschaffen

Je kunt een E-vignet aanschaffen bij grensovergangen en tankstations.De verkooppunten worden met borden vignette/matrica aangegeven.

Het wegverkeer is in verschillende categorieën verdeeld. Uw buscamper valt onder de categorie D2.

Er zijn verschillende soorten vignetten beschikbaar, variërend van dagvignetten tot jaarvignetten, afhankelijk van de duur van het verblijf en het type voertuig.

Geen vignet en wel op een tolweg?

Het niet hebben van een geldig vignet kan leiden tot boetes, dus het is essentieel om ervoor te zorgen dat je voertuig correct is voorzien van het juiste vignet voordat je de snelwegen betreedt. Dit systeem maakt het reizen door Hongarije efficiënt en draagt bij aan het behoud van de kwaliteit van de wegeninfrastructuur.

Meer informatie kunt u vinden op : www.autopalyamatrica.hu en www.virpay.hu

Meer weten?

Lees meer artikelen in het kenniscentrum, stel uw vraag of kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest