Signaalbord of markeringsbord

Markeringsbord? Ja, in verschillende Europese landen is het verplicht om een waarschuwingschild te monteren indien een fietsenrek of bagagerek achterop de camper is geplaatst. Echter is dit per land anders geregeld.

Markeringsbord

Op het fietsenrek zonder verlichting moet het zeker. Ons advies: altijd een signaalbord ophangen.

Markeringsbord op de camper

Een signaalbord ook wel markeringsbord, gevarenbord of veiligheidsbord genoemd, voor achterop het fietsenrek van de camper is een visuele waarschuwing om andere weggebruikers te informeren over de aanwezigheid van het fietsenrek en eventueel uitstekende fietsen. Het bord reflecteert voor extra zichtbaarheid. Het doel is om de verkeersveiligheid te vergroten door duidelijkheid te bieden aan achteropkomend verkeer.

Zorg ervoor dat het bord stevig is bevestigd en goed zichtbaar is, zelfs onder verschillende weersomstandigheden. Regelmatig controleren of het bord nog steeds goed vastzit en in goede staat verkeert.

In Spanje en Italië verplicht

In Spanje en Italië is het verplicht met een signaalbord de lading aan de achterzijde van de camper te markeren. Het is een vierkant, rood- wit, reflecterend bord. Echter verschilt het Spaanse bord van het Italiaanse bord en is en Spaanse bord niet in Italië te gebruiken en visa versa. Er zijn borden te verkrijgen met aan de ene kant het Spaanse bord en aan de andere kant het Italiaanse bord. Praktisch als u door beide landen gaat reizen.

  • Het Italiaanse bord heeft vijf rode strepen, 50 cm X 50 cm.
  • Het Spaanse bord heeft drie rode strepen, 50 cm X 50 cm.

Meer weten over de regelgeving betreft lading achterop de camper? Lees het artikel ‘Camper beladen” van de NKC.

Meer weten?

Lees meer artikelen in het kenniscentrum over veiligheid, stel uw vraag of kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest