Camper keuzehulp

Intro
Bed
Lengte van de buscamper
Cabine boven de voorstoelen
Citroën of Fiat onderstel
Natte cel
Kleuren van het interieur

1. Bed in de lengte of de breedte (dwarsbed genoemd)

U heeft de keuze uit een bed in de breedte van de buscamper (dwarsbed genoemd) of in de lengte richting van de buscamper. Verwart u dit niet met de lengte van het bed. Een dwarsbed is bij onze merken altijd 1,96 lang. Een bed in de lengte varieert tussen 1,8 en 2,08 meter. Het voordeel van een dwarsbed is dat u een kortere buscamper kan kiezen. Het voordeel van een bed in de lengte is dat u onafhankelijk van elkaar kunt in- en uitstappen.

Voor mensen met een lengte van meer dan 2 meter is bijvoorbeeld de Pössl Revolution of Roadcruiser XL uitermate geschikt. Deze type buscampers hebben een stahoogte van 2,13 meter ipv 1,905. De Roadcruiser XL heeft zelfs 1 bedzijde met een lengte van 2,08 meter.

1a. Dit is dwarsbed. Hier slaapt u in de breedte van de camper.

1b. Dit is een bed in de lengte. Hier slaapt u in de lengte van de buscamper. Door het middenstuk er tussenuit te halen kunt u er 2 enkele bedden van maken.

2. Lengte van de buscamper

Er zijn drie lengtes verkrijgbaar. 5,4 meter 5,99 meter en 6,36 meter. Vergist u zich niet, het voorzieningen niveau is gelijk (vaste bedden, warm water, keuken, koelkast etc). Uw keuze voor een lengte wordt vaak gedreven door uw keuze van dwarsbed of bed in de lengte (5,4 meter altijd dwarsbed), stallingsmogelijkheid bij huis, parkeergemak en persoonlijke voorkeur.

5,4 meter heeft als voordeel de compactheid. 5,99 meter heeft als voordeel optie dwarsbed of bed in de lengte en ruimere zithoek. 6,36 meter gaat de extra 37 centimeter puur zitten in het slaapgedeelte.

Buslengte 5.41 meter

Buslengte 5.99 meter

Buslengte 5.99 meter

Buslengte 6.36 meter

3. Natte cel

3a. Ruimte douche. Door ingenieus draaiwanden systeem optimaal gebruik van de ruimte. Bij dit type natte cel creëer je de grootste badkamer / omkleedruimte / toilet. Tevens kan dit vaak gebruikt worden als afscheiding tussen het slaapgedeelte en de leefruimte.

3b. Vaste douche. Door de vaste deur houd je het gangpad vrij.

3c. Toilet met zwenkwand.

3c. Zwenk douche. Door de zwenkdeur in de natte cel tover je in een handomdraai de wc ruimte om naar douchecabine.

4. Koelkast

4a. Koelkast op de kopse kant van de keuken. Voordeel is dat de koelkast zowel van buiten als van binnen geopend kan worden.

4b. Koelkast onder het aanrechtblad tegenover de natte cel. Voordeel is dat de kastruimte in de keuken beter te bereiken is en je een vrije doorkijk hebt naar achter in de buscamper.

4c. Koelkast formaat groot/of op oog hoogte. (foto locatie).

4c. Koelkast formaat groot/of op oog hoogte (foto koelkastdeur open).

5. Cabine boven de voorstoelen

5a. Opbergruimte boven de voorstoelen. Dit is een zeer praktische oplossing voor extra bergruimte.

5b. Open ruimte boven de voorstoelen. Dit geeft een ruimtelijk gevoel.

 

5c. Panoramadak boven de voorstoelen. Dit geeft veel daglicht en ruimtelijk gevoel.

6. Aantal slaapplaatsen

In al onze buscampers kan een volledig derde bed gecreëerd worden. Dit gebeurt voor bij de zitgroep door het tafeltje te laten zakken en een derde bed element te plaatsen. Reist u met twee (klein)kinderen tot 8 a 9 jaar dan kunt u ervoor kiezen met z’n drieën op het bed achter te laten slapen en 1 op het bed voorin de zitgroep. Ervaring leert dat boven de 9 jaar de (klein)kinderen in een tentje willen slapen en binnen slapen alleen gebeurt indien dat nodig is tijdens de reis.

Wilt u een 5e zitplaats met gordel in de buscamper? Dat kan met de juiste uitbreiding. Af fabriek. Lees hierover meer in het artikel ‘Buscamper met 5 zitplaatsen‘.

Wilt u ruimere slaapplekken voor 4 volwassenen dan is een hefdak een optie welke op bijna alle modellen verkrijgbaar is. Af fabriek. Een andere optie is de Possl Revolution met een stapel/hefbed achterin.

 

Het 3de bed voorin.

Een hefdak.

Een stapel hefbed achterin.

7. Citroën of Fiat onderstel

Het chassis oftewel het gehele voertuig/cabine is bij Fiat en Citroën exact hetzelfde. Van dashboard tot koplampen tot achterdeuren, alles gelijk. Het verschil zit voornamelijk in de motor en de grille waar het logo van de merken te zien is in de neus. Als het gaat om betrouwbaarheid en rijcomfort is het wat ons betreft om het even. Wilt u automaat rijden dan kan dat alleen bij Fiat.
Vanaf modeljaar 2022 heeft Fiat een facelift gekregen (neus en dashboard).

Na deze camper keuzehulp nog vragen?

Heeft u na deze camper keuzehulp nog meer vragen? Kom dan gerust naar onze showroom. Daar helpen wij u graag verder met het samenstellen van uw nieuwe camper.

Pin It on Pinterest