Zitplaatsen in de camper

Zitplaatsen in de camper. Tijdens het rijden in een camper mogen alleen de zitplaatsen worden gebruikt die daarvoor zijn bedoeld. Maar welke geldige stoelen zijn dat dan? En hoe zit het met het gebruik van gordels in de camper? Dat leest u in dit artikel.

Een jong stel rijdend in een camper

Het aantal geregistreerde zitplaatsen op kenteken is leidend.

Geldige zitplaatsen in de camper

Onder ‘zitplaats’ wordt verstaan een degelijk aan de camper bevestigde zitplaats. Dus geen losse of geïmproviseerde stoel. Alleen door de RDW goedgekeurde zitplaatsen worden vermeld op het kentekenbewijs en kunnen worden gebruikt tijdens het rijden.

Het aantal geldige zitplaatsen in uw camper kunt u terugvinden op uw kentekenbewijs aan de achterkant van het pasje. U kunt ook naar de  website van de RDW gaan en daar uw kenteken invoeren. De geregistreerde zitplaatsen in de camper moeten voorzien zijn van een gordel.

Wanneer uw camper 4 geregistreerde plaatsen heeft, maar 3 gordels, dan mag u met 3 personen rijden. Wanneer uw camper maar 3 geregistreerde zitplaatsen heeft, maar 4 gordels dan zal u alsnog maar met 3 personen mogen rijden ondanks de aanwezigheid van de extra gordel.

Een extra stoel inbouwen

Een buscamper heeft standaard 4 stoelen. Wilt u in uw buscamper een 5de zitplaats in bouwen? Dan is dat alleen mogelijk af fabriek.

Wat mag wel/niet tijdens het rijden?

Hoe verleidelijk het ook is, u mag tijdens het rijden niet een kopje koffie zetten, in bed gaan liggen en een dutje doen, of gebruik maken van de douche en of toilet. Tijdens het rijden staat veiligheid voorop en behoren passagiers op de daarvoor bestemde stoelen te blijven zitten.

Meer weten?

Lees meer artikelen over regelgeving of kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest