Met de buscamper naar de kerstmarkt in Düsseldorf

Met de buscamper naar een kerstmarkt in Düsseldorf? Dat kan! Ook in de wintermaanden biedt een buscamper ultieme vrijheid. Zo kun je bijvoorbeeld met wat extra aanpassingen naar de kerstmarkt in Düsseldorf.

Met de buscamper naar de kerstmarkt in Düsseldorf

Met de buscamper naar de kerstmarkt in Düsseldorf vraagt wel andere voorbereidingen. Het kan koud zijn, het kan
zelfs al ’s nachts vriezen, dus dat betekent dat je de buscamper extra moet verwarmen om te
voorkomen dat de vorstbeveiliger in werking treedt.

Düsseldorf

Düsseldorf. In de zomer hebben we Düsseldorf al met de buscamper bezocht tijdens de Caravan Salon Düsseldorf. Nu gaan we terug om met de buscamper naar de kerstmarkt in Düsseldorf te gaan. Vanuit onze woonplaats in de omgeving Eindhoven is het maar een uurtje rijden en je staat meteen in een andere wereld. Langs de Rijn heeft Düsseldorf een mooie parkeerplaats waar het toegestaan is om met je buscamper te staan. Het heet de Parkplatz Rheinterrasse aan de Robert-Lehr-Ufer 1 (Campercontact) of de Joseph-Beuys-Ufer (park4night), maar het is dezelfde plaats. Vandaar is het maar een tien-vijftien minuten lopen naar de Altstadt. Je staat mooi op de oever van de Rijn en je ziet de schepen voorbij komen.

Met de buscamper in de kou

Met de buscamper naar de kerstmarkt vraagt wel andere voorbereidingen. Het kan koud zijn, het kan zelfs al ’s nachts vriezen, dus dat betekent dat je de buscamper extra moet verwarmen om te voorkomen dat de vorstbeveiliger in werking treedt. De kachel moet minimaal op 10 graden staan en/of de boiler op minimaal 40 graden. Lees meer over de werking van een vorstbeveiliger. Maar wat maakt dat uit, het is echt genieten als je daar staat.

De kerstmarkten in Düsseldorf

We hebben heerlijke wandelingen gemaakt door de Altstadt van Düsseldorf en over de mooie Königsallee, Schadowstrasse en Kö-Bogen. Allemaal prachtig en sfeervol in een echte Duitse kerstsfeer gebracht. De kerstmarkten in Düsseldorf staan verspreid over 7 pleinen en ook de mooie winkels van Düsseldorf zijn sfeervol ingericht. Op elk plein zijn ook de stands waar je een lekkere Glühwein kunt drinken. Veel Düsseldorfers komen hier samen om na het werk een glaasje te drinken. Echt de moeite waard om deze stad te bezoeken.

Ga jij ook?

Let wel, het zijn mooie camperplaatsen maar er zijn geen voorzieningen. Wil je tussentijds extra water tappen of je sanitair lozen, dan moet je even naar het plaatsje Haan rijden. Daar hebben ze een mooi en modern sani-station. Of bekijk een aantal leuke tips voor off-grid camperen.

Meer persoonlijke verhalen?

Wilt u meer verhalen van camperaars lezen? Bekijk dan de persoonlijke reisverslagen voor meer ervaringen, tips en inspiratie.

Pin It on Pinterest