Verzekeren van de buscamper

Buscamper verzekeren? Zowel uw camper als uw tijd zijn waardevol. Daarom is het verstandig om je te verdiepen in de voorwaarden van uw camperverzekering. Met een camperverzekering op maat gaat u onbezorgd op weg.

Verzekerde buscamper aan het water

Buscamper Nederland heeft hele goede ervaringen met Aveco Verzekeringen. U kunt uw verzekering dan ook via ons bij Aveco afsluiten.

Is een camperverzekering verplicht?

Ja, het is verplicht minimaal een WA camperverzekering af te sluiten, net als bij personenauto’s. U bent vrij om een aanvullende camperverzekeringen te kiezen.

Soorten camperverzekeringen

Er zijn 3 soorten camperverzekeringen, WA, WA beperkt casco en All risk (ook wel WA + volledig casco genoemd)

  1. WA verzekering: staat voor wettelijke aansprakelijkheid en dekt alleen de schade die u met uw camper aan anderen toebrengt.
  2. WA beperkt casco: deze verzekering dekt niet alleen schade die u aan anderen toebrengt, maar dekt ook de schade aan uw eigen camper. Bijvoorbeeld door diefstal, een hagelbui of een aanrijding met dieren.
  3. All Risk ook wel WA + volledig casco genoemd dekt ook schade aan uw camper als gevolg van een aanrijding. Bijvoorbeeld wanneer u met uw eigen camper tegen een paaltje aanrijdt of u bent uw handrem vergeten waardoor de camper van zijn plaats rolt.

Uw buscamper verzekeren

Heeft u net uw droomcamper gevonden? Dan is het tijd om uw nieuwe aanwinst te verzekeren. Natuurlijk is het van groot belang dat u uw nieuwe of gebruikte buscamper goed verzekerd. Bij wie en hoe is natuurlijk geheel aan uzelf.

Het is belangrijk om eerst uw wensen betreft voorwaarden in kaart te brengen. Hieronder geven wij aan op welke voorwaarde u moet letten voordat u een verzekering afsluit. Wanneer u de wenselijke voorwaarden duidelijk in kaart heeft kunt u deze vergelijken bij verschillende aanbieders.

  1. Wilt u uw Buscamper tegen nieuwwaarde, aankoopwaarde of taxatiewaarde verzekeren?
  2. Bekijk hoeveel schadevrije jaren heeft u opgebouwd en hoeveel no-claim korting u daarmee kunt ontvangen.
  3. Vraag uzelf af tegen hoeveel eigen risico u de verzekering wilt afsluiten. Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie. Echter is eigen risico niet bij elke verzekeraar verplicht.
  4. Niet bij elke verzekeraar is de zonneluifel, fietsdrager of schotel standaard gedekt. Vraag uzelf af welke accessoires en inboedel u wilt verzekeren in uw inboedelverzekering en tegen welk bedrag.
  5. Wilt u pechhulp in binnen en buitenland? Dit is niet standaard meeverzekerd (wel bij Aveco).
  6. Gaat u voor een langere periode met de camper op reis? Dan is het verstandig naar het maximaal aantal aaneengesloten reisdagen te kijken. Sommige verzekeraars hanteren ook een maximaal aantal kilometers per jaar.

Uw Buscamper verzekering bij ons afsluiten?

Buscamper Nederland heeft hele goede ervaringen met Aveco Verzekeringen. Zij bieden een speciale Buscamper verzekering aan. Deze Buscamper verzekering kunt u ook via ons afsluiten.

Meer weten?

Lees meer artikelen in het kenniscentrum als ‘Verplicht meenemen in de camper‘ of kom langs in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest