Gasverbruik

Voor een warme douche, een koud drankje of een lekker diner in de camper heeft u gas nodig. Vraagt u zich af hoeveel? In dit artikel geven we u enkele richtwaarden die inzicht geven in het gasverbruik in de camper.

Gasverbruik

De gegevens over het gasverbruik van de afzonderlijke gastoestellen zijn doorsnee richtwaarden.

Soorten gas

Er zijn drie verschillende soorten camper gas: propaangas, butaangas en LPG. Of je nu propaan, butaan of LPG in jouw camper gebruikt maakt qua efficiëntie niet uit. De hoeveelheid die je gebruikt voor koken of verwarmen verschilt niet zo veel; alle drie de gassoorten zijn dus ongeveer even efficiënt.

Gasverbruik in een buscamper

Benieuwd naar hoeveel gas je verbruikt per activiteit? Bekijk hieronder de tabel over gasgebruik in de camper. Let wel, dit zijn richtwaarden. In de praktijk kan dit natuurlijk afwijken.

Verbruikers

Gasverbruik In Gram/Uur

Verwarming

Ca. 170 – 490 g/h

Kooktoestel per kookplaat

Ca. 140 – 165 g/h

Koelkast

Ca. 18 g/h

 

Hoe lang gaat een gasfles mee?

Wanneer u een volle gasfles van 11 kg mee heeft, is het voldoende om:

  • 3 dagen lang op een pit te koken
  • 22 uur lang op vol vermogen te verwarmen
  • 25 dagen lang te koelen

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Kom dan gerust bij ons langs in de showroom. Daar vertellen wij u graag meer over het gasgebruik in de camper.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over gas voor korte en lange trips, of artikelen lezen in de categorie onderweg? U kunt ook langskomen in ons Camper Experience Center, de grootste buscamper showroom van Nederland. Daar staat de koffie klaar en helpen wij u graag verder. Hier vindt u de routebeschrijving naar Buscamper Nederland.

Pin It on Pinterest