Camper kiezen

Welkom bij onze Camper keuzehulp – de plek waar de reis naar uw ideale buscamper begint. Wij nemen u graag mee op ontdekkingsreis langs de 7 belangrijkste keuzes die bepalend zijn voor het juiste buscamper model en de indeling die bij uw wensen past. Zo kunt u eenvoudig uw droomcamper kiezen!

Camper kiezen met de camper keuzehulp

Bekijk onze camper keuzehulp video

Een camper kiezen, waar begint u? Juist bij onze camper keuzehulp video. In deze video nemen we u  mee op een virtuele reis langs de 7 belangrijkste elementen die bepalend zijn voor het campermodel dat bij uw wensen past.

Druk op play en begin de reis naar uw Buscamper!

Keuze elementen

Intro
Bed
Lengte van de buscamper
Cabine boven de voorstoelen
Citroën of Fiat onderstel
Natte cel
Kleuren van het interieur

1. Camper kiezen: het bed

Bij het kiezen van een bed voor uw buscamper heeft u twee opties: een bed in de breedte (dwarsbed) of een bed in de lengte.

Een dwarsbed is bij onze merken altijd 1,96 meter lang. Een bed in de lengte varieert tussen 1,80 meter en 2,08 meter. Het voordeel van een dwarsbed is dat u een kortere buscamper kan kiezen. Het voordeel van een bed in de lengte is dat u onafhankelijk van elkaar kunt in- en uitstappen.

Voor mensen met een lengte van meer dan 2,00 meter is bijvoorbeeld de Pössl Revolution of Pössl Roadcruiser XL uitermate geschikt. Deze type buscampers hebben een stahoogte van 2,13 meter ipv 1,905. De Roadcruiser XL heeft zelfs 1 bedzijde met een lengte van 2,08 meter.

Camper kiezen bedvariant dwarsbed

Dit is een dwarsbed. Hier slaapt u in de breedte van de camper.

Camper kiezen bed in de lengte

Dit is een bed in de lengte. Hier slaapt u in de lengte van de buscamper. Door het middenstuk er tussenuit te halen kunt u er 2 enkele bedden van maken.

2. De lengte van de buscamper kiezen

Onze buscampers zijn verkrijgbaar in drie lengtes: 5,41 meter, 5,99 meter en 6,36 meter. Maar vergis u niet, ongeacht de lengte, bieden ze allemaal hetzelfde niveau van voorzieningen – denk aan vaste bedden, warm water, een kachel en een volledig uitgeruste keuken met koelkast.

Bij het maken van uw keuze voor de lengte van de buscamper, komt het vaak neer op uw persoonlijke wensen. Kiest u voor een dwarsbed of een bed in de lengte? Heeft u voldoende ruimte voor stallen bij huis? Of speelt parkeergemak een rol in uw beslissing?

De compacte 5,41 meter biedt vooral het voordeel van meer wendbaarheid. Terwijl de 5,99 meter u de keuze geeft tussen een dwarsbed of een bed in de lengte, evenals een ruime zithoek. Heeft u graag wat extra ruimte in het slaapgedeelte? Dan is een buscamper van 6,36 meter een uitkomst. De extra 37 centimeter is vooral merkbaar in het slaapgedeelte van de camper.

Lengte opties van alle buscamper modellen
Alle lengte opties van alle buscamper modellen
Buscamper lengte 5,41

Buslengte 5.41 meter

Buscamper lengte 5,99

Buslengte 5.99 meter

Buscamper lengte 5,99

Buslengte 5.99 meter

Buscamper lengte 6,36

Buslengte 6.36 meter

3. Camper kiezen: douche en toilet

Stap binnen in de badkamer en ontdek de ingenieuze mogelijkheden en maak van uw reis een spa-avontuur!

Camper kiezen met ruimtedouche

Ruimte douche
Dankzij het slimme draaiwandsysteem geniet u van een ruime omkleedruimte, toilet en douche. Bovendien fungeert dit systeem vaak als een handige afscheiding tussen het slaapgedeelte en de leefruimte. Welkom in uw ruimtelijke en veelzijdige badkamer! Bekijk de Trenta 600 r met ruimte douche.

Camper kiezen met vaste douche

Vaste douche
Geniet van een ruime douche-ervaring zonder beperkingen. Met de vaste deur hoeft u zich geen zorgen te maken dat u de doorgang blokkeert. Laat het gangpad vrij terwijl u geniet van uw welverdiende douche! Zoals in de 2Win S Plus.

Camper kiezen badkamer met zwenkwand

Douche en toilet met zwenkwand
Dankzij de zwenkwand transformeert u de wc-ruimte in een handomdraai om naar een douche en andersom. Geniet van het gemak en comfort van deze slimme oplossing! Bijvoorbeeld in de Pössl Summit 540.

4. Koelkast variant kiezen

Houd u het hoofd nog koel? Kies bij stap 4 de koelkast die bij uw wensen past.

Buscamper indeling koelkast op de kopse kant

Koelkast op de kopse kant
Laat u verrassen door de unieke draai – een koelkast die van beide kanten te openen is, zowel van binnen als van buiten! Bekijk de Summit Shine 600 met koelkast op de kopse kant.

Buscamper indeling koelkast onder aanrechtblad

Koelkast onder het aanrechtblad
De koelkast bevindt zich onder het aanrechtblad recht tegenover de natte cel. Het mooie is dat u hierdoor gemakkelijk toegang hebt tot de kastjes in de keuken en bovendien een vrij uitzicht hebt naar achteren, zoals bij de Pössl 2Win Plus.

Buscamper indeling grote koelkast op ooghoogte

Koelkast groot formaat op ooghoogte
Kookt u graag in de camper? Dan is de grote koelkast op ooghoogte waarschijnlijk een ideale optie voor u. Geen gebuk meer om ingrediënten te vinden – alles is binnen handbereik. Bekijk de Roadcruiser met koelkast op ooghoogte.

5. Camper kiezen: de zitgroep

De zitgroep – waar comfort en gezelligheid samenkomen!

Camper kiezen zitgroep met opbergruimte

Opbergruimte
Maak gebruik van de handige opbergruimte boven de voorstoelen! Dit is de perfecte oplossing om extra bergruimte te creëren. Geen gedoe meer met rondslingerende spullen, maar een praktische en stijlvolle oplossing. Zoals in de Pössl Roadcruiser.

Camper kiezen zitgroep met open ruimte

Open ruimte
Ervaar door de open ruimte boven de voorstoelen meer ruimte, licht en vrijheid! Zoals in de Pössl Trenta 600.

Camper kiezen zitgroep met panoramadak

Panoramadak
Ervaar het adembenemende panorama boven de voorstoelen. Dit zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht en creëert een gevoel van ruimtelijkheid en buitengevoel. Bekijk de Summit Prime 540 met panoramadak.

6. Aantal slaapplaatsen kiezen

Een wereld van slaapopties en bedvarianten, van derde bed tot aan hefdak avonturen en knusse nachten op het stapelbed achterin.

Hoeveel slaapplaatsen wenst u in uw buscamper? Reist u met twee (klein)kinderen tot 8 a 9 jaar dan kunt u ervoor kiezen met z’n drieën op het bed achter te laten slapen en 1 op het bed voorin de zitgroep. Ervaring leert dat boven de 9 jaar de (klein)kinderen in een tentje willen slapen en binnen slapen alleen gebeurt indien dat nodig is tijdens de reis.

Wilt u een 5e zitplaats met gordel in de buscamper? Dat kan met de juiste uitbreiding. Af fabriek. Lees hierover meer in het artikel ‘Buscamper met 5 zitplaatsen‘.

 

Aantal slaapplaatsen kiezen derde bed optie

Derde bed
In al onze buscampers kan een derde bed gecreëerd worden. Dit gebeurt voor bij de zitgroep door het tafeltje te laten zakken en een derde bedelement te plaatsen.

Aantal slaapplaatsen kiezen optie hefdak

Een hefdak
Wilt u ruimere slaapplekken voor 4 volwassenen dan is een hefdak een optie welke op bijna alle modellen verkrijgbaar is. Af fabriek.

Aantal slaapplaatsen kiezen optie stapel-hefbed

Een stapel- of hefbed achterin
Een slimme ruimtebesparende oplossing in de Possl Revolution. Overdag biedt het extra leefruimte, en ’s nachts transformeert het moeiteloos tot een knusse slaapplaats voor meerdere personen.

7. Camper kiezen: Citroën of Fiat onderstel?

Ontdek de gelijkenissen en subtiele verschillen tussen een Fiat en Citroën.

Het chassis vertoont bij zowel Fiat als Citroën gelijke elementen. Van het uitnodigende dashboard tot de stralende koplampen en de praktische achterdeuren, het is exact hetzelfde. Als het aankomt op betrouwbaarheid en rijcomfort is het wat ons betreft om het even.

Camper kiezen Citroen onderstel

Citroën onderstel
Het citroën chassis is exact hetzelfde als het Fiat chassis. Als het gaat om betrouwbaarheid en rijcomfort is het wat ons betreft om het even.

Camper kiezen onderstel Fiat

Fiat onderstel
Vanaf het modeljaar 2022 heeft Fiat een facelift ondergaan, met vernieuwingen aan de neus en het dashboard. Dit brengt een frisse uitstraling en moderne touch met zich mee. Wilt u een automaat? Dan is Fiat de beste keuze.

Waarom Buscamper Nederland?

Wilt u een camper kopen of twijfelt u er nog over? Kom dan naar ons Buscamper Experience Center.
Wij bieden u:

✔️ Grootste aanbod buscampers
✔️ Ruim opgezette overdekte showroom
✔️ Alle modellen en indelingen ervaren
✔️ Nieuwe & occasion buscampers
✔️ Persoonlijke aandacht
✔️ Specialistisch advies
✔️ Financiering en inruil mogelijk
✔️ Eigen werkplaats voor onderhoud
✔️ Samen uit, samen thuis

buscamper nederland usp

Kortom, ons Experience Center biedt een uitgebreide selectie buscampers. Het Experience Center is een plek van beleving, erop gericht om u te helpen in uw oriëntatie. We nodigen u van harte uit om vrijblijvend langs te komen en zelf te ervaren wat een buscamper te bieden heeft.

Na deze camper keuzehulp nog vragen?

Bij ons Camper Experience Center begrijpen we dat de keuze voor een camper een persoonlijk avontuur is. Daarom staan wij vol enthousiasme klaar om u verder op weg te helpen en uw vragen te beantwoorden. Heeft u keuzes kunnen maken aan de hand van de 7 belangrijkste keuze-elementen? Dan helpen wij u graag bij het kiezen van het juiste campermodel en het samenstellen van uw droomcamper. Kom gezellig langs en laat u verwelkomen door onze gastvrijheid en expertise. Hallo Vrijheid!

Of kom gezellig langs zonder afspraak.

Pin It on Pinterest