Home » Algemeen » Populariteit Buscampers toegenomen

Populariteit buscampers toegenomen

De laatste jaren is de populariteit van buscampers sterk toegenomen. En dat niet alleen in Nederland, maar in meerdere Europese landen als Frankrijk en Duitsland is er sprake van een duidelijke stijging. De vraag is: waar komt deze stijging vandaan?

Populaire buscampers op een rijtje

De stijging van het aantal verkochte buscampers lijkt voorlopig nog niet af te nemen en de populariteit van dit type camper zal naar verwachting alleen maar blijven groeien.

Stijging van het aantal campers

Een verklaring voor de toenemende populariteit van campers kan worden gevonden in de veranderende wensen en behoeften van reizigers. Veel mensen willen graag onafhankelijk zijn en vrijheid hebben tijdens het reizen, zonder afhankelijk te zijn van hotels of andere vormen van accommodatie. Campers bieden hiervoor een praktische en comfortabele oplossing.

Stijging aantal buscampers in Nederland

Uit cijfers van de BOVAG blijkt dat er in 2020 in totaal 3.234 nieuwe campers werden geregistreerd, waarvan ongeveer de helft (1.578) een buscamper betrof. Dit is een stijging van bijna 6% ten opzichte van 2019. En deze stijging zet zich door.

Populariteit buscampers

Er zijn meerdere redenen waarom de buscamper in populariteit stijgt ten opzichte van andere soorten campers als integraal, half-integraal en alkoof campers:

  1. Flexibiliteit: buscampers zijn flexibel en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals kamperen, reizen of als dagelijks vervoermiddel. Door de compacte afmetingen en het gemakkelijke rijgedrag zijn ze bovendien geschikt voor
    zowel lange als korte trips.
  2. Milieuvriendelijk: buscampers zijn vaak voorzien van een zuinige motor en zijn daardoor relatief milieuvriendelijk. Dit past goed bij de toenemende behoefte van mensen om duurzaam te reizen.
  3. Trend: buscampers zijn de afgelopen jaren een ware trend geworden, mede door de opkomst van social media en influencers die deze manier van reizen promoten.

Buscamper kopen

Overweegt u een buscamper te kopen? Bekijk onze buscamper keuzehulp, ons actuele aanbod of kom langs in onze showroom in het midden van Nederland. Daar geven wij u graag specialistisch advies. Hier vindt u een routebeschrijving naar de grootste buscamper showroom van Nederland!

Pin It on Pinterest