Gasalarm

385,00

Het 3-Gas+ alarm (gasalarm) is een professioneel en uiterst gevoelig alarm dat (slapende) inzittenden waarschuwt d.m.v. een luid signaal (80db). Het alarm reageert op de kleinste gasconcentraties (Lpg, koolmonoxide en Ether), zodat de gassen geen tijd hebben om nadelige invloed uit te oefenen op mens en dier.

Afspraak maken
Categorieën: ,

Beschrijving

3-GAS + Alarm

Het Gas+ alarm detecteert alle volgende gassen:

  • LPG (zowel butaan/propaan) in geval van accidentele lekkage uit een apparaat, cilinder of leiding.
  • Koolmonoxide (CO) – wat kan worden opgewekt door een op gas werkend toestel dat niet correct wordt geventileerd of die onvoldoende toevoer van verse lucht voor het verbrandingsproces heeft.
  • Verdovende “knock-out” gassen zoals Ether – welke gebruikt worden bij overvallen, om slachtoffers buiten bewustzijn te maken.

Het Gas+ alarm waarschuwt tijdig d.m.v. een alarm signaal, wanneer één van de gassen wordt gedetecteerd. Het Gas+ alarm is een professioneel en uiterst gevoelig alarm dat (slapende) inzittenden waarschuwt d.m.v. een luid signaal (80db). Het alarm reageert op de kleinste gasconcentraties, zodat de gassen geen tijd hebben om nadelige invloed uit te oefenen op mens en dier. De sensor is uiterst gevoelig, en waarschuwt voor zelfs de kleinste gasconcentraties. De werking van de sensor wordt gecontroleerd bij elke start-up, en de automatische kalibratie test elke 40 seconden of de instelling nog klopt en wijzigt deze indien nodig. Licht en geluid signalen zorgen ervoor dat de gebruiker altijd zeker is van de werking. Wanneer het Gas+ alarm een gasconcentratie in de omgevingslucht signaleert, gaat gedurende 40 seconden het vooralarm af. Indien tijdens het vooralarm de gasconcentratie gelijk blijft of meer wordt, wordt het alarm met een voortdurende alarmtoon ingeschakeld en blijft de rode led branden. Indien de gasconcentratie na het vooralarm is verdwenen, dan gaat het Gas+ alarm terug naar de stand-by stand.

Prijs inclusief montage en BTW € 385,=

Extra sensor laten monteren

Extra sensor t.b.v. Gas+ alarm, lengte sensorkabel circa 2.60 m. Omdat sommige gassen stijgen en sommige gassen dalen is het mogelijk de werking van het gasalarm extra te verbeteren door een extra (optionele) sensor te plaatsen die op een andere hoogte kan worden gemonteerd. Om optimaal gebruik te maken van een gasalarm in het algemeen, is het sterk aan te bevelen met twee sensoren te werken. We raden aan het alarm op een hoogte van 30 cm boven de vloer te installeren voor dalende gassen, en de optionele extra sensor minimaal 1.50 hoog en minimaal 20 cm onder het plafond.

Prijs extra sensor incl. montage en BTW € 139,=

Pin It on Pinterest